Mājražotājus aicina pieteikties uz Garšas festivālu

Šogad visos novados notika SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” rīkots pasākums “Novada Garša”. Latgales reģiona pasākumā Rēzeknes un Viļānu novada mājražotājus ļoti veiksmīgi pārstāvēja Andris Višņevskis, LPKS “ViļānI”, z/s “Ceļmalas”, z/s “Zvejnieki” un “Latgolys golds”.

27. un 28. septembrī Rīgas jaunajā kultūras un izklaides centrā “Hanzas perons” norisināsies noslēgums, kurā aicināti piedalīties visi mājražotāji.

Pirmās dienas garumā konferences “Liec pārtikas grozā vietējo!” ietvaros plānota plaša programma. Tās laikā dažādu nozaru eksperti dalīsies savā pieredzē gan par tirgus noietu Latvijā, ārvalstīs, par veselīgām pusdienām ģimenē un skolā, gan par šī brīža pircēja prasībām, paradumiem, par bioloģisko pārtikas grozu un citiem jautājumiem. Pasākumu ieteicams apmeklēt ražotājiem, tirgotājiem, pašvaldību pārstāvjiem, iepirkumu speciālistiem, skolu pavāriem, visiem, kurus uztrauc, interesē, ko ēd bērni un paši. Tā ir iespēja veidot kontaktus, gūt zināšanas par tirgus iespējām, tendencēm, gūt pieredzi, veidot izpratni par skolu ēdienkartēm, par veselīgu vietējo produkciju.

Otrajā dienā, 28. septembrī, pārtikas ražotāji no visiem novadiem piedāvās savu labāko, interesantāko, veselīgāko produkciju. Būs visu novadu pavāru meistarklases, konkursi, balvas, vietējo produktu izsole. Priecēs mūziķi.

Lai Garšas festivāls būtu piesātināts, pieteikumi tirdzniecībai no visas Latvijas mazajiem ražotājiem un mājražotājiem tiks gaidīti līdz 10. septembrim mājaslapā www.novadagarsa.lv.

Biļetes uz konferenci līdz 26. septembrim, ieskaitot, nopērkamas www.bilesuserviss.lv. Biļetes 28.septembrim varēs iegādāties arī uz vietas pasākumā vai pirms tam – www.bilesuserviss.lv.

Pasākuma aktualitātēm sekot līdzi var : www.facebook.com/NovadaGarsa/

www.novadagarsa.lv

Informāciju sagatavoja: “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Rēzeknes birojs