LPR remigrācijas koordinatores dalība seminārā Latgales reģiona pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas un projekta speciālistiem

Š.g. 4. septembrī Preiļu novada domē notika seminārs Latgales reģiona pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas un projekta speciālistiem, kurā dalību ņēma Latgales plānošanas reģiona (LPR) remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska, prezentējot LPR aktualitātes remigrācijas atbalsta pilnveidošanā.

Viens no tematiem bija konkursu “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās” īstenošana, tā mērķis ir ieviest daudzveidīgus atbalsta pasākumus remigrācijas sekmēšanai Latgalē. A. Leščinska informēja, ka ir saņemti 4 pieteikumi, kuru izvērtēšanas termiņš ir 10. septembris.

Pašlaik LPR ir izsludinājis Atgriešanās grants 2019″ – projektu konkursu remigrantiem biznesa idejas īstenošanai Latgalē. Savas saimnieciskās darbības uzsākšanai remigrants var saņemt līdz 10 000 EUR. Pieteikšanās līdz 4. oktobrim.

Remigrācijas koordinatore informēja arīdzan par remigrācijas aktivitātēm pašvaldībās. Līdz šim aktivitātes ir īstenotas 17 pašvaldībās. Remigrācijas infoteltī ikvienam intersentam ir iespēja saņemt informāciju par remigrācijas iespējām uz Latgali; informatīvos materiālus par VARAM remigrācijas projektu, atgriešanās grantu; piedalīties video «Ar ko ir īpašs mans novads?» filmēšanā un saņemt bezmaksas cukurvati bērniem. Plašāks ieskats aktivitāšu norisē pieejams ŠEIT.

A. Leščinska paziņoja, ka ir uzsākta labās prakses video stāstu «Es atgriežos Latgalē» 2. sezona, kurai līdzi sekot var Facebook profilā un YouTube kanālā.

Viens no jaunumiem ir arī podkāstu “Es atgriežos Latgalē” izveide. 1. podkāsta epizodē tiek sniegts plašāks ieskats par VARAM īstenotā projekta “Reģionālais remigrācijas koordinators” mērķiem, uzdevumiem, sasniegtajiem rezultātiem un citām ar remigrāciju saistītajām aktualitātēm. Podkāsti būs pieejami Spotify kanālā. 

FOTOGALERIJA