Līvānu slimnīcā iegādāts jauns rentgena aparāts un citas jaunas iekārtas un aprīkojums

Līvānu slimnīcā, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētu projektu, iegādātas jaunas iekārtas un aprīkojums. Viens no būtiskākajiem ieguvumiem ir jauns rentgena aparāts, kas ražots Amerikas Savienotajās Valstīs 2019.gadā. Iepriekšējais rentgena aparāts bija iegādāts pirms 19 gadiem un bija morāli novecojis, tādēļ slimnīcas personāls un vadība atzinīgi novērtē jaunās iekārtas kvalitāti.

SIA “Līvānu slimnīca” valdes priekšsēdētājs Vadims Krimans stāsta: “Aparāts ir labs, tas mazāk apstaro cilvēku, vieglāk darbiniekiem strādāt ar iekārtu, tāpat tas dod iespēju digitalizēt bildi, nosūtīt arī citām slimnīcām un klientiem, lai viņi varētu konsultēties pie saviem ārstiem.”

Līdztekus aparāta iegādei un uzstādīšanai projekta laikā veikts rentgena kabineta un palīgtelpu remonts, tāpat iegādātas jaunas medicīnas tehnoloģijas un aprīkojums endoskopijas, ginekoloģijas, dzemdību speciālista un okulista kabinetiem, kā arī Aprūpes nodaļai.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods stāsta: “Ja mēs atminamies 2002.gadu, kad slimnīcai pietrūka tikai nedaudz, lai slimnīcu vispār slēgtu, jo nevarēja sertificēt, tad šodien varam būt lepni, ka esam ne tikai saglabājuši šo slimnīcu, bet arī turpinām to modernizēt. Mūsu cilvēkiem tas ir ļoti vajadzīgs un nepieciešams.”

Projekta “Līvānu un Jēkabpils slimnīcu stacionārās un ambulatorās infrastruktūras attīstība kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamībai” kopējās izmaksas ir vairāk nekā 418 tūkstoši eiro, no tiem Līvānu slimnīcas projekta budžets ir vairāk nekā 365,4 tūkstoši eiro. Par šo summu iegādāts un uzstādīts ne tikai rentgena aparāts, bet arī daudzas citas iekārtas un aprīkojums Līvānu slimnīcā.

Sandra Paegļkalne