Latgali kārtējā izbraukuma sēdē apmeklēja Saeimas Latgales apakškomisija

Piektdien, 24.maijā Latgali kārtējā izbraukuma sēdē apmeklēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales lietu apakškomisijas deputāti. Deputāti sākumā apmeklēja Aglonu. Vēlāk delegācija apmeklēja Rēzekni kur klātienē novērtēja Daudzfunkcionālās arēnas būvniecību, kurai 2019. gadā tika piešķirti 1,3 miljoni eiro, ko ievērojami ietekmēja Latgales lietu apakškomisijas locekļu darbība un ieinteresētība.

Vizītes sākumā klātesošie tika aicināti uz viesnīcas “Restart” konferenču zāli, kur tika demonstrēta prezentācija par OCR attīstību, bet turpinājumā delegācija devās uz būvlaukumu, kur viņi SIA “Arčers” darbinieku pavadībā apstaigāja topošo arēnu, kuru jau rotāja spāru vainags.

Kopā ar Saeimas deputāta Edmunda Teirumnieka vadītās Latgales lietu apakškomisijas locekļiem OCR apmeklēja arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks – Sporta departamenta direktors Edgars Severs un Latgales plānošanas reģiona pārstāvji. Delegāciju Rēzeknē uzņēma Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs, Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs, kā arī Rēzeknes pilsētas domes deputāti Jāzeps Korsaks un Juris Guntis Vjakse.

Aleksandrs Bartaševičs uzsvēra, ka vizītes galvenā vērtība ir Saeimas deputātu iespēja pārliecināties par to, ka OCR būvniecība notiek kvalitatīvi un attiecīgajos termiņos, kas veicinās abpusēju uzticību un tālāko sadarbību projekta realizācijas gaitā. Vizītes noslēgumā apakškomisijas locekļiem tika pasniegtas pateicības zīmes – OCR būvniecībā pielietotās skrūves ar gravējumu.

LPR administrācija saka paldies Latgales apakškomisijas deputātiem par aizstāvēto finasējumu Centram!