Latgales tūrisma jomas uzņēmēji uzrunā potenciālos sadarbības partnerus Lietuvā

Latgales plānošnas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) 2019. gada 20.novembrī organizēja reģiona tūrisma jomas un ar to saistīto pakalpojumu nozaru uzņēmējiem un biedrībām tirdzniecības misiju Anykščiai pilsētas apkaimē (Lietuvā). Vizītes mērķis bija veidot kontaktus ar potenciālajiem sadarbības partneriem, lai paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu Latgales reģiona tūrisma mītņu klientiem, un piesaistīt tūristu plūsmu no Lietuvas. Tikšanās laikā tika uzrunāti Lietuvas tūrisma jomas uzņēmumi, organizācijas, klātienē apmeklēti nozīmīgākie tūristu galamērķi Anykščiai apkārtnē.

“Pēc pieejamiem statistikas datiem, lietuvas viesu pieaugums reģiona tūrisma objektos šajā gadā sastādīja līdz 10%, kas ir mazss rādītājs. Tai pat laikā reģionā ir daudz veiksmīgu uzņēmumu, kas spēj piedāvāt Lietuvas tūrisma mītnēm tādus pakalpojumus kā speciāla inventāra noma, pasākumu organizēšana, teritorijas labiekārtošana.”, norāda LUC vadītājs Andris Kucins. Tirdzniecības misijā ņēma dalību 8 uzņēmumi un divas uzņēmējus pārstāvošas biedrības.

Kā liecina Latgales tūrisma informācijas centru (TIC) apkopotie statistikas dati, 2018. gadā Latgalē ir ciemojušies aptuveni 1,5 milj. tūristu. No kopējā tūristu skaita 79,6% ir iekšzemes tūristi, bet 20,4% – ārvalstu tūristi. Lielākie ārzemju tirgi ir Krievija, Polija (pieaugums par 60%), Vācija (pieaugums par 15%), Lietuva (pieaugums par 50%), Igaunija. Pēc TIC aplēsēm, 2019.gadā šiem rādītājiem ir būtiska tendence pieaugt.

Ar plašāku informāciju par Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centra darbību un sniegtajiem pakalpojumiem var iepazīties interneta vietnē www.lpr.gov.lv vai LUC birojos Latgalē.

Informāciju sagatavoja: LPR LUC vadītājs A.Kucins