Latgales reģiona pašvaldības meklē risinājumus uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai

Piektdien, 2019. gada 13. septembrī Latgales plānošanas reģiona (LPR) uzņēmējdarbības jomas speciālisti – Latgales uzņēmējadrības centra vadītājs Andris Kucins un Latgales speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes pārvaldnieka vietnieks Vladislavs Stankevičs viesojās Vārkavas un Riebiņu novados, lai ar pašvaldības vadību diskutētu par jomām, kur LPR var sniegt atbalstu biznesa attīstībai.

Tikšanās laikā Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Anita Brakovska norādīja, ka pašvaldība akcentu liek uz infrastruktūras sakārtošanu un pakalpoumu piejamības nodrošināšanu novadā. Uz doto brīdi aktuālaikais objekts ir asfaltēta ceļa izbūve posmā Kalupe – Vecvārkava, tiek meklēti efektīvākie risinājumi. Jāatzīmē, ka Vārkavas novadā lielākā daļa uzņēmēju darbojas lauksaimniecības nozarē, un pēdējos gados ir pratuši palielināt apgrozījumu.

Savukārt Riebiņu novadā blakus lauksaimnieciskai ražošanai attīstās arī citas nozares, piemēram, kokapstrāde, transporta pakalpojumi, būvniecība. Novada domes priekšsēdētājs Pēteris Rožinskis tikšanās laikā ar LPR speciālistiem vienojās par uzņēmumiem, kurus nepieciešams apmeklēt, lai klātienē ar uzņēmēju runāt par problēmām un iespējām pašvaldībai, Latgales plānošanas reģionam sniegt atbalstu.