Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” komisija apmeklē Latgales pašvaldības

Š.g. 14. novembrī noslēdzās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotais konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019”, izvirzot 10 finālistus. To vidū ir divas Latgales pašvaldības  – Ludzas un Līvānu. No 25. novembra līdz 5. decembrim trešās kārtas ietvaros, konkursa vērtēšanas komisija klātienē apmeklēs katru no desmit nominētajām pašvaldībām. Komisija vērtē pakalpojuma grupas, kādas tiek sniegtas konkrētajā pašvaldībām. Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” rezultātā tiks noteiktas piecas ģimenēm draudzīgākās pašvaldības – pa vienai katrā no plānošanas reģioniem. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 16. decembrī (plašāk ŠEIT).

Latgales plānošanas reģiona pārstāvji – Remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska un projekta asistente Zaiga Lāce, kopā ar komisiju apmeklēja Līvānu novadu. Vizītes ietvaros apmeklēja Jaunsilavas pamatskolu, Līvānu 1. vidusskolu (sporta kompleksa un peldbaseina apskate), Pirmsskolas izglītības iestādi “Rūķīši”, Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru “Kvartāls”, Latgales Mākslas un amatniecības centru, kur tikās ar Līvānu novada domes vadību un speciālistiem.

Jāuzsver, ka bieži vien ģimenes atgriežas Latgalē, jo pašvaldības piedāvā labiekārtotu, pieejamu un drošu vidi bērniem. Novēlam abām pašvaldībām veiksmi konkursā!

Konkursa aktivitātēm var sekot Facebook lapā “Vieta ģimenei”.