Jūlijā Daugavpils cietoksnī apmetīsies franči, senie latgaļi un vikingi

Šī gada jūlijā Daugavpilī jau 5. reizi norisināsies kara vēstures rekonstrukcijas festivāls „Dinaburg 1812”. Tas ļaus ielūkoties vairāk kā 200 gadus senos notikumos un būt klāt vēsturiskajā brīdī, kad mūsu cietokšņa brašie karavīri paveica praktiski neiespējamo un atspēkoja Napoleona karaspēka uzbrukumu.

Darbs pie jubilejas festivāla jau ir sācies.  Organizatori sola sarūpēt daudz patīkamu pārsteigumu un sarīkot patiesi grandiozus svētkus, kuros piedalīsies rekonstruktori un mākslinieki no dažādām valstīm.

Tradicionālie festivāla pasākumi – kara rekonstrukcija, amatnieku tirdziņš, parādes gājiens, koncerti, un, protams, krāšņā balle –dalībniekus un apmeklētājus priecēs tāpat kā iepriekš. Taču šogad tie nedaudz mainīs veidolu un formātu.

Visi festivāla noslēpumi pagaidām netiek atklāti, bet jau ir zināms, ka būs jauninājumi, kas ļaus vēl detalizētāk  izpētīt vēsturiskos notikumus un ielūkoties dažādu valstu karavīru ikdienā.

Šogad Daugavpils griezīsies īstā laikmetu virpulī: līdztekus krievu un franču armiju nometnēm Cietokšņa teritorijā izpletīsies seno latgaļu un vikingu apmetnes. Interesenti varēs ielūkoties arī 1. un 2.pasaules kara militāristu sadzīvē. Savukārt vēsturiskā daiļuma cienītājiem būs lieliska iespēja vairāk uzzināt par daudzveidīgo seno tērpu tapšanu.  Festivāls noslēgsies ar vēsturisku uguņošanu, kas veidota pēc visiem tālaika kanoniem.

Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls „Dinaburg 1812”, kas norisināsies no 19.līdz 21.jūlijam, solās kļūt par vienu no spilgtākajiem vasaras notikumiem Daugavpilī. Sekojiet informācijai.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.