Izsludināta pieteikšanās Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstādei

Jau septīto reizi Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina pieteikties māksliniekus un mākslas studentus no Latgales reģiona pilsētām un novadiem uz ikgadējo Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstādi, šogad par tēmu „Miers un spriedze”.
Divi XXI gadsimta pretmeti – miers un spriedze, šie termini jeb dzīves stihijas raksturlielumi pavada ikvienu mūsu ikdienas gaitās. Katrs no mums šos raksturlielumus spēj saskatīt un pamatot atšķirīgi. Darba cilvēka eksistenciālas dzīves pamatā ir miers, kurš ļauj tam, viņa ģimenei, tuviniekiem, draugiem, paziņām veidot savstarpējo cilvēcisko saskarsmi un, balstoties uz mierīgu, harmonisku un tajā pašā laikā dinamisku attīstību, sekmē un veicina viņa kā indivīda izaugsmi.
Šie apzīmējumi ir nosacīti raksturlielumi, jo pretējais mieram ir spriedze, satraukums, rūpes par sevi, apkārtējo. Tie ir raksturlielumi, kas arvien vairāk disonē mūsos, apkārtējos notikumos, pasākumos, dzīves situācijās. Mums šajā gadsimtā ir jāmāk sadzīvot ar abiem šiem tīri cilvēciskajiem raksturlielumiem, kuru būtība nav viens un tas pats.
Latgales radošo profesiju pārstāvji, mākslinieki – keramiķi, gleznotāji, grafiķi, fotogrāfi līdz šim ir pārliecinoši parādījuši, ka to veikums ir harmonisks un atbilstošs, nevis atkarīgs un bremzējošs apstāklis. 2019. gads katram ir iedomāts un iztēlots pilnīgi atšķirīgi no miera un spriedzes situācijas kā iepriekšējā gadā, kā iepriekšējo gadu desmitos.
Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstāde „Miers un spriedze” Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma no 2019. gada 26. aprīļa līdz 23. jūnijam.
Uz izstādes atklāšanas laiku tiks izdots izstādes katalogs.
DARBU PIETEIKUMS (FORMU SKATĪT ZEMĀK) AR DARBU FOTOGRĀFIJĀM (IZŠĶIRTSPĒJA 300 DPI) JĀIESNIEDZ ELEKTRONISKI LĪDZ 2019. GADA 10. MARTAM UZ E-PASTU: rotkocentrs@gmail.com
Iesniedzot pieteikumu, mākslinieks piekrīt, ka darba/u foto var tikt izmantoti ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centra darbību saistītās publikācijās.
Ierobežojumi darbu izmēros un noformējumā: minimālais gleznas izmērs: 60×80 cm, bez virsrāmja; grafikas lapas un foto aicinām iesniegt bez rāmējuma; keramikas, tēlniecības darbiem vēlamais minimālais izmērs: 30x30x30 cm; bez ierobežojumiem vērtēšanai tiks pieņemti tekstila, video, instalāciju darbi un starpmediju mākslas projekti (darbiem jābūt radītiem 2016.-2018.gadā).
Izstādes noslēgumā atsevišķi darbi, kas atbilst Rotko centra budžeta iespējām, var tikt iepirkti centra kolekcijas papildināšanai.
TURPMĀKO INFORMĀCIJU PAR DARBU DALĪBU IZSTĀDĒ RĪKOTĀJI NOSŪTĪS PIETEICĒJIEM LĪDZ 2019. GADA 20. MARTAM.