Gruzijas stāsts… mācības, jaunu partnerību veidošana un atkalsatikšanās

2019. gada decembra sākumā Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko atcību speciālists Oskars Zuģickis piedalījās Gruzijas organizācijas “MERKURI” uzaicinājuma brīvprātīgā darba projektu partneru partnerības veidošanas aktivitātēs Gruzijā (Bakuriani), kur sniegotajās kalnu virsotnēs izdevās apgūt ne tikai jaunas zināšanas un iegūt jaunus draugus, bet arī sastapt ziemu.

Aktivitātē piedalījās vairākas nevalstiskās organizācijas no Gruzijas, Polijas un Latvjas. Brauciena galvenais mērķis bija izveidot kontaktus ar citām organizācijām no dalībvalstīm.

Latvijas puses pārstāvjus interesēja iegūt kontaktus iespējamām sadarbībām nākotnē, gan uzzināt vairāk par Erasmus+ programmas piedāvājumiem jauniešiem.

Dienas ritēja intensīvā mācību procesā viesnīcā mirdzoši sniegotu kalnu ielenkumā. Tika apgūts viss jaunākais par projektiem Erasmus+ programmā darbam ar jaunatni, veidotas partnerības un jau praktiski uzsāktas projektu sagatavošanas. Neformālā veidā prezentēts Latgales plānošanas reģions, kā arī ar nacionālo ēdienu, dziesmu un deju palīdzību iepazīstinājām ar savu kultūru. Grieķijas treneru vadībā ritēja nopietns darbs pie projektu ideju izstrādes un prezentēšanas.

Vērtīgo pieredzi izmantosim projektu sagataviošanā darbā ar Latgales jauniešiem un jauniegūtajiem sadarbības partneriem.