Daugavpils pārspēj Ventspili. Noskaidrota 2018. gada vērtīgākā dziesma

Sestdienas, 9. februāra, vakarā ar krāšņu finālšovu Daugavpilī noslēdzās Latvijas Radio 2 rīkotā roka un pop dziesmu aptauja “Muzikālā banka”, un par pērnā gada vērtīgāko kompozīciju tika atzīta “Prāta vētras” dziesma “Ogles”.

Otrajā vietā ierindojās Dons un Ozols ar dziesmu “Salauzta sirds”, bet trešajā – “Tautumeitas” ar “Sadziedami”.

Savukārt ceturto vietu ieguva Intars Busulis ar dziesmu “Viegli”, bet piektajā vietā ierindojās “Bermudu divstūris” ar dziesmu “Roku okeāns”.

Jau 18 gadus radio šovs “Muzikālā Banka” ar klausītāju balsojumu nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas.

Jāatzīmē, ka finālšova laikā klausītajiem un skatītājiem bija iespēja ietekmēt to, kura kļūs par vērtīgāko dziesmu. Tiešraides balsojums sastādīja 50% no kopvērtējuma. Savukārt otrus 50% sastādīja balsojums, kas noslēdzās 31. janvārī, un neatkarīga ekspertu padome.

Atgādinām, ka pērn janvārī par 2017. gada vērtīgāko dziesmu tika atzīta Intara Busuļa un Kārļa Lāča balāde “Nākamā pietura – depo”.

Apbalvošanas ceremonija, kas tradicionāli daudzus gadus bija norisinājusies Ventspilī, pērn nenotika. 2017. gada 15 vērtīgāko dziesmu secība un uzvarētājs tika paziņots Latvijas Radio 2 ēterā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzija un Latvijas Radio 2017. gadā pārtrauca sadarbību ar Ventspils pašvaldību izklaides raidījumu veidošanā, tostarp arī “Muzikālās bankas” rīkošanā, ņemot vērā, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs bija viens no aktīviem “oligarhu sarunu” dalībniekiem un apspriedis mediju ietekmēšanas un pakļaušanas veidus.

Muzikālās aptaujas fināla ceremonija šogad pirmoreiz notika Daugavpilī. Kā atzini ilggadējie Muzikālās bankas apmeklētāji, Daugavpils tos esot ļoti pozitīvi pārsteigusi un redzētais vairākkārt pārspējis gaidīto. Pati pilsēta, pasākuma vērienīgums un skatītāji esot atstājuši pozitīvu iespaidu un sagādājuši neaizmirstamas emocijas un virkne lietu pasākumā esot bijušas pat labākas kā iepriekš redzētais un dzirdētais Ventspilī.

Savukārt kā atzina paši daugavpilieši: ” Ilgus gadus vēlējos nokļūt Muzikālajā baankā, taču attālums un dažādi citi šķēršļi allaž lika šim pasākumam būt neaizsniedzamam. Kad uzzināju ka Muzikālā banka notiks Daugavpilī, sākumā pat tam īsti nenoticēju, bet šobrīd, pēc pasākuma un tā vērienīguma, esmu lepna par savu pilsētu un ļoti ceru, ka arī turpmāk šis nacionālā mēroga pasākums norisināsies Daugavpilī. Milzīgs paldies organizatoriem un māksliniekiem par mana sapņa piepildījumu!”

Visi aptaujas šī gada 15 finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes. Savukārt vakara galvenie vadītāji šogad bija aktieri Intars Rešetins un Jurijs Djakonovs.

Visu “Muzikālās bankas 2018” fināla dziesmu secība finālā:

15. “Double Faced Eels” –”Atspulgs”

14. “Triana Park” – “Rozā brille”

13. Jauno Jāņu Orķestris – “Ieviņa”

12. “Astro’n’out” – “Dejot trakāk”

11. Markus Riva – “Nevaru tā”

10. “Very Cool People” feat. Edavārdi, anis & Kristīne Prauliņa – “Pa apli”

9. MARTA – “Manās rokās visi ziedi novīst”

8. “The Sound Poets” – “Ceļš”

7. Aija Andrejeva – “Blēņas”

6. Ivo Fomins – “Vēlreiz un vēlreiz”

5. “Bermudu divstūris” – “Roku okeāns”

4. Intars Busulis – “Viegli”.

3. “Tautumeitas” – “Sadziedami”

2. Dons un Ozols – “Salauzta sirds”

1. “Prāta vētra” – “Ogles” (skat.video)

Fotomirkļi: Latgales Laiks