Darba vizītē Ludzā ierodas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un ministrijas pārstāvji

29. oktobrī Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un ministrijas pārstāvji vizītē apmeklēja Ludzas novadu. Vizītes mērķis bija iepazīties ar Ludzas novada izglītības jomas stratēģiju un pārrunāt iespējamos risinājumus izglītības iestāžu tīkla izveidei kontekstā ar kvalitatīvas izglītības pieejamību.

Vizītes laikā, Ludzas novada pašvaldībā, Izglītības un zinātnes ministre Ilgas Šuplinska, Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti, pārrunājot nozares aktualitātes, tikās ar Ludzas novada pašvaldības vadību, Ludzas skolu direktoriem, Ludzas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāju un speciālistiem.

Tikšanās laikā tika apspriesta pašvaldības izglītības iestāžu tīkla attīstība, izdevumi izglītībai un ministrijas piedāvātā četru reģionu bloka modeļa ietekme attiecībā uz jau šobrīd apgūstamajiem Eiropas Savienības līdzfinansētajiem projektiem pašvaldībā.

Dienas gaitā ministre un ministrijas pārstāvji Ludzā tikās ar Baltinavas, Kārsavas, Ciblas un Zilupes novada pašvaldību pārstāvjiem.

Informāciju sagatavoja Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Dukaļska