Ārvalstu vēstnieki apmeklēs Latgali

2019. gada 24. septembrī Latvijā akreditētie ārvalstu rezidējošie un nerezidējošie vēstnieki ikgadējā reģionālajā braucienā apmeklēs Latgali. Ārlietu ministrijas organizētajā tradicionālajā braucienā iepazīt Latvijas reģionus vēstniekus aicina valsts sekretārs Andris Pelšs. Vēstnieki gūs ieskatu par ekonomiskās sadarbības iespējām šajā reģionā, kā arī iepazīs tā kultūrvēsturi.    

Viesi tiksies ar Līvānu novada domes priekšsēdētāju Andri Vaivodu, apmeklēs Līvānu novada Kultūras centru un Latgales mākslas un amatniecības centru, kur iepazīsies ar Līvānu stikla izstrādājumu tapšanas procesu. Līvānu novadā vēstnieki iepazīsies ar optiskās šķiedras ražošanas uzņēmumu SIA „Light Guide Optics International”, kas nodarbojas ar apstarošanas, elektromedicīnisko un elektroterapijas iekārtu ražošanu.

Tāpat vēstniekiem plānots Daugavpils apmeklējums un tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu. Viņiem būs iespēja iepazīties ar “SMD Baltija” darbību, kas sniedz pakalpojumus elektronisko izstrādājumu montāžai. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā vēstnieki tiksies ar 15. Starptautiskā glezniecības simpozija māksliniekiem no 8 pasaules valstīm.

Ik gadu Ārlietu ministrija ārvalstu vēstniekiem organizē braucienu uz kādu no Latvijas reģioniem, piemēram, pagājušogad tika piedāvāta iespēja iepazīt Kurzemi, savukārt pirms tam  Vidzemi un Zemgali.

Rīgā darbojas 37 rezidējošās vēstniecības un 8 starptautiskās organizācijas un to pārstāvniecības, savukārt Latvijā nerezidējošo vēstniecību skaits ir 92.