Ar svinīgu pasākumu Saeimā, Latvijā sāk atzīmēt Latgales kongresa dienu

Trešdien, 24.aprīlī, Latvijas Republikas Saeimā notika Latgales kongresa dienai veltīts pasākums, kura laikā svinīgas uzrunas teica valsts augstākās amatpersonas, kā arī Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Nozīmīgo pasākumu ar savām uzrunām atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Ar Latgales Kultūrvēstures muzeja izveidoto izstādi “Pāri slieksnim” Saeimas deputātus un viesus iepazīstināja Latgales Kultūrvēstures muzeja speciālists Kaspars Strods.  Pasākumu turpināja Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas, Tieslietu ministra Jāņa Bordāna, “Saskaņa” sociāldemokrātiskās partijas frakcijas deputātes Ingas Goldbergas, frakcijas KPV LV priekšsēdētāja biedra Artusa Kaimiņa un frakcijas “Attīstībai/Par!” priekšsēdētāja Daniela Pavļuta uzrunas. Tāpat, savas uzrunas klātesošiem teica Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” frakcijas deputāts Jānis Iesalnieks un Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Svinīgās sēdes turpinājumā par Latgales reģiona ekonomisko attīstību un izaicinājumiem savu runu teica Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes (LPRAP) priekšsēdētāja Gunārs Upenieks, kam sekoja Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita uzruna par Latgales kongresa valstiskuma skaidrojumu. Pasākuma noslēgumā režisors Viesturs Kairišs skaidroja Latgales kongresa kultūrvēsturiskā un identitātes jautājumu.

Svinīgo sarīkojumu ar noslēguma vārdiem noslēdza Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas deputāts Aldis Adamovičs.

Pasākuma ietvaros Saeimas namā tika atklāta izstāde “Pāri slieksnim”. Tā ir Latgales Kultūrvēstures muzeja veidota ekspozīcija, kas veltīta Latgales kongresa simtgadei.

Latgales plānošanas reģiona administrācija (LPR) aicina Latvijas iedzīvotājus apmeklēt pasākumus Rīgā un Latgalē, kas veltīti Latgales kongresa dienai!

LPR administrācija izsaka pateicību Saeimas deputātiem Aldim Adamovičam un Janīnai Kursītei par aktīvu līdzdalību pasākuma veidošanā un vadīšanā!

Oskars Zuģickis, LPR sabiedrisko attiecību speciālists

Foto: Aivars Mackevics