AirBaltic sveic Līvānus kā vienu no Latvijas mīlētākajām pilsētām

AirBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) 2019. gada 24. janvārī apmeklēja Līvānus, lai apsveiktu tās iedzīvotājus un novada domes priekšsēdētāju Andri Vaivodu ar iekļūšanu Latvijas mīlētāko pilsētu topā. Jau kopš 2018. gada novembra viena no airBaltic Airbus A220-300 lidmašīnām nosaukta Līvānu vārdā.

Par godu Latvijas simtgadei airBaltic vēlas veicināt Latvijas atpazīstamību starptautiskā līmenī, tādēļ pēc balsojuma nosaukusi 14 savas Airbus A220-300 lidmašīnas mīlētāko Latvijas pilsētu vārdos. Kopumā tika saņemtas 98 000 balsis. Ar 9 183 balsīm Cēsis ierindojās pirmajā vietā, bet Līvāni ar 3 719 balsīm ieņēma septīto vietu.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Kā Latvijas vadošais eksporta zīmols mēs veicam ieguldījumu, lai veicinātu Latvijas un šo 14 pilsētu atpazīstamību pasaulē, ļaujot miljoniem pasažieru uzzināt par šīm pilsētām un to atrašanās vietām Latvijā. Tagad mēs apmeklējam skaistās pilsētas, kas iekļuvušas top 14 sarakstā, lai katru no tām individuāli apsveiktu.”

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods: “Paldies airBaltic par šo Latvijas simtgadei veltīto iniciatīvu un godīgo balsojumu, kas ļāva pārliecināties par to, ka Līvānu iedzīvotāji ir īsti patrioti un mīl savu novadu. Paldies visiem, kas balsoja par Līvāniem, palīdzot balsojumā apsteigt pat Latvijas lielākās pilsētas – Rīgu un Daugavpili. Priecājamies un lepojamies ar to, ka Līvānu vārds rotā vienu no lidmašīnām un to ik dienu redz simtiem cilvēku no dažādām valstīm.”

Jaunā Airbus A220-300 lidmašīna nodrošina izcilu lidojumu ar tādām priekšrocībām pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citiem uzlabojumiem. Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo Airbus A220-300 ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%. 

 airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2019. gada vasaras sezonā airBaltic uzsāks lidojumus no Rīgas uz Dublinu, Štutgarti un Ļvovu. Papildus tam airBaltic iepazīstinājusi ar trīs jauniem galamērķiem nākamajā vasarā no Tallinas uz Malagu, Briseli un Kopenhāgenu.  

Par airBaltic īsumā:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā lidsabiedrība Eiropā, kas savieno Baltijas reģionu ar 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80.05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 34 lidmašīnas: 14 Airbus A220-300, 8 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2017. gadā lidsabiedrība saņēma CAPA apbalvojumu kā gada reģionālā lidsabiedrība, bet 2018. gadā airBaltic tika apbalvota ar ATW Tirgus līdera balvu. Papildus tam 2014., 2015., 2016. un 2017. gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.