Aicinām darba devējus pieteikt vakances ĒNU DIENAI 2019

Jau kopš decembra beigām ir atvērta darba devēju — uzņēmumu, organizāciju un iestāžu — pieteikšanās praktiskās biznesa izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētajai ikgadējai karjeras izglītības programmai ĒNU DIENA, kas šogad norisināsies 13. februārī. ĒNU DIENA šogad norisināsies jau 18. gadu pēc kārtas.

Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem — portālā enudiena.lvlīdz 30. janvārim. Savukārt no 14. janvāra pieteikšanos piedāvātajām vakancēm uzsāks arī skolēni, potenciālie ēnotāji, un viņu pieteikumi tiks pieņemti līdz 7. februārim. Darba devēji ir aicināti nekavēties ar pieteikumiem — jo agrāk vakance ir publicēta portālā, jo lielākas izredzes tai ir sapulcināt lielāku skolēnu pieteikumu skaitu, kas nodrošina darba devējam plašākas atlases iespējas.

Pagājušajā ĒNU DIENĀ 2018 piedalījās 1542 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 8044 vakances, kas bija par 17% vairāk nekā 2017. gadā. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 49 000 reģistrētu ēnotāju. ĒNU DIENĀ 2018 pieprasītākās profesijas bija programmētājs (294 pieteikumi), ārsts (274), radio diktors (255), gaisa kuģa stjuarts (204). Savukārt ēnu devēju piedāvātākās profesijas bija sabiedrisko attiecību speciālists (162 vakances), projektu vadītājs/direktors (124 vakances), ugunsdzēsējs/glābējs (118 vakanču).

ĒNU DIENAS mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

Lai pievienotu vakanci, darba devējam jāreģistrējas vai jāatjauno savs iepriekšējo gadu profils ĒNU DIENAS portālā enudiena.lv un jāaizpilda vakances pieteikuma anketa. Skolēni savukārt izvērtē pieejamās vakances un piesakās uz vienu izvēlēto vakanci, rakstot motivācijas vēstuli. Ēnu devējs izskata motivācijas vēstules, izvērtē pieteikumus un apstiprina tos vai noraida. Tālāk ēnu devējs sazinās ar saviem ēnotājiem personīgi un norunā tikšanos ĒNU DIENĀ, 13. februārī.

ĒNU DIENA 2019 NOLIKUMS