Aicinām balsot par “Latvijas ainavu dārgumiem” cīņā par Ainavu arhitektūras balvas sabiedrības simpātiju!

Šogad pirmo reizi norisinās Latvijas ainavu arhitektūras gada balva ar mērķi apzināt un godināt laikmetīgus darbus, atjauninošus procesus un izcilas personības Latvijas ainavu arhitektūrā un  būt atvērtai  ainavu arhitektūras nozares daudzveidībai.

Sabiedrības balsojumam ir pieteikta arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) simtgades aktivitāte “Latvijas ainavu dārgumi – vakar, šodien, rīt”, kas tika īstenota sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un 5 plānošanas reģioniem 2018.gadā.

Aicinām ikvienu nobalsot par šo simtgades aktivitāti sadaļā “Procesi” šeit: www.lsm.lv/raksts/kultura/dizains-un-arhitektura/balso-par-pirmas-ainavu-arhitekturas-balvas-sabiedribas-simpatiju.a327306/?fbclid=IwAR0HsH3tPxPjzPGFyLd0jb57rddeVEFEyVbLY22kf5mSSq8w0-sJPYnlYFw .

Balsot var līdz 2019.gada 10.septembra plkst.10:00.

Par aktivitāti:

Latvijas simtgades svinību ietvaros Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, pašvaldību publiskajām bibliotēkām un plānošanas reģioniem organizēja aktivitāti “Dāvana Latvijai – elektroniska ainavu dārgumu krātuve “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt””. Tās mērķis bija sekmēt kvalitatīvu un daudzfunkcionālu ainavu saglabāšanu, kas visā Latvijā uzlabo cilvēku dzīves kvalitāti, veicina vietu, reģionu un valsts ekonomisko aktivitāti un atpazīstamību.

Iesaistot visas Latvijas iedzīvotājus, tika apzināti Latvijas ainavu dārgumi – vietas un teritorijas laukos, ciemos un pilsētās, kuras tiek identificētas kā īpašas Latvijas un tās reģionu vērtības, neatkarīgi no to pašreizējā aizsardzības statusa un saglabātības pakāpes. Apzinot skaistākās un vērtīgākās ainavas, šobrīd norisinās arī to izvērtēšana iekļaušanai Latvijas Kultūras kanonā, kas ir Latvijas lepnuma un goda zīme.

Informācijai: ainavudargumi.lv/