Uzņēmēji Balvos gūst vērtīgas zināšanas

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs, 6. jūlijā Balvos, organizēja reģiona uzņēmējiem informatīvo semināru „Nodokļu aktualitātes uzņēmumiem”.

Semināru vadīja lektore  Inga Pumpure – ISO sertificēto grāmatvežu asociācijas goda biedrs, eksperts. finanšu vadības maģistrs, finanšu konsultante grāmatvedības un nodokļu jomā, kura ir arī praktizējoša grāmatvede vairākos dažādos nozaru uzņēmumos. grāmatvedības pasniedzēja augstskolās, grāmatvedības kvalifikācijas celšanas kursu lektore komercfirmās un VID darbinieku apmācību vadītāja.

  Semināra pirmajā daļā lektore 27 interesantiem – dažādu nozaru uzņēmumu vadītājiem un grāmatvežiem skaidroja par uzņēmuma izdevumu uzskaiti pēc jaunā UIN likuma, bet otrajā daļā stāstīja par darba attiecību pareizu organizēšanu, slēdzot līgumus un veicot darba samaksu.

Semināra dalībnieki uzdeva daudz jautājumu un saņēma izsmeļošas atbildes, kā arī dalījās pieredzē, kā uzņēmumos tiek risināta viena vai otra grāmatvedības neskaidrība.

Semināra dalībnieki. atzinīgi novērtēja lektores profesionalitāti un sniegto palīdzību izprast un izvērtēt likumdošanas prasības uzņēmumu darbības nodrošināšanā, jo bieži vien katra pārbaudošā institūcija prasa kaut ko savu. Šajā birokrātijā ir grūti orientēties un strādāt tā, lai uzņēmumam neradītu zaudējumus.
SIA “ Sendas Dz” grāmatvede Anita Oplucāne un SIA “ Autokruīzs” grāmatvede  Dzintra Landrāte atzīmēja, ka ir pateicīgas semināra organizatoriem, jo gūtās zināšanas būs praktiski pielietojamas un noderīgas ikdienas darbu veikšanā. Klausītāju interese nezuda līdz pat pasākuma noslēgumam un tika izteikta vēlēšanās vēl pēc šāda satura semināru piedāvājuma.

Nākamie semināri par nodokļu likumdošanas izmaiņām, aktualitātēm plānoti 24. un 25.jūlijā Daugavpilī un Rēzeknē, plašāka informācija atrodama LPR LUC sadaļā portālā www.lpr.gov.lv

 

Ziņu sagatavoja LPR LUC