Tūrisma informācijas tirgū iepazīstina ar Rāznas Nacionālo parku kā vienotu galamērķi

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) aprīļa beigās piedalījās 5. Latvijas Tūrisma informācijas tirgū Preiļos, kur iepazīstināja ar Rāznas Nacionālo parku kā vienotu tūrisma galamērķi.

Tūrisma sezonai sākoties, ikvienam bija lieliska iespēja uzzināt aktuālāko tūrisma informāciju, piedalīties konkursos, loterijās, iegādāties mājražotāju un amatnieku izstrādājumus. Pārvaldes pārstāvji aicināja ceļotājus apmeklēt aizsargājamās dabas teritorijas Latvijā un tajās izveidoto dabas tūrisma infrastruktūru, popularizēja mobilo aplikāciju “Dabas tūrisms”, stāstīja par iespējām talkot un izglītoties, darot labu dabai.

Viens no galvenajiem akcentiem bija iepazīstināt ar Rāznas Nacionālo parku kā vienotu tūrisma galamērķi, kurā pašvaldības un uzņēmēji sadarbojas kopīga produkta radīšanai, uzsverot, ka tieši sadarbībā un kompleksā piedāvājumā ceļotājiem iespējams Nacionālo parku, tā dabas un kultūras vērtības iepazīt vislabāk.

Visi apskates objekti, tūrisma informācija pieejama arī jaunajā, pagājušajā gadā izdotajā Rāznas Nacionālā parka tūrisma kartē, ko iespējams saņemt Pārvaldes dabas izglītības centrā “Rāzna”, kā arī pašvaldību  tūrisma informācijas centros Dagdā, Rēzeknes novadā un Rēzeknes pilsētā, Ludzas novadā.

“Šī ir jau otrā reize, kad Pārvalde piedalās tūrisma informācijas tirgū un šoreiz apmeklētāji uzzināja vairāk par ceļotāju dienām, kas šogad norisināsies nu jau visos četros nacionālajos parkos un arī Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā.  Bez šaubām, daudz uzmanības Latgalē bija veltīts Rāznas Nacionālajam parkam. Tirgū tika prezentēts jaunais Rāznas Nacionālā parka un tā apkārtnes ceļvedis –  Rēzeknes, Dagdas un Ludzas  novadu un Dabas aizsardzības pārvaldes kopdarbs. Ar to ceļotājiem būs vieglāk izraudzīties Rāznas NP apceļošanas pieturvietas un galamērķus.  Par Pārvaldes iniciatīvām un piedāvājumu  aizsargājamās dabas teritorijās informējām arī  lietuviešu kaimiņus, ” stāsta atzīmē dabas izglītības centra “Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe.

Pirmais Latvijas tūrisma informācijas tirgus notika Bauskā un jau kļuvis par tradicionālu notikumu, ko ik gadu paredzēts rīkot citā Latvijas pilsētā.  Pasākuma noslēgumā tika izlozēta nākamā gada Latvijas tūrisma informācijas tirgus rīkotājpilsēta, un tā ir Madona.

Plašāka informācija: Regīna Indriķe, Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas Dabas izglītības centra vadītāja; Mob. tālr.+ 371 29139677;  regina.indrike@daba.gov.lv