Sagaidot Latvijas simtgadi, Preiļos uzstādīts jauns svētku noformējums

Tuvojoties Lāčplēša dienai un Latvijas valsts 100. dzimšanas dienai, Preiļos pilsētas centrā un pie Kultūras nama izvietots jauns, svētku sajūtas raisošs noformējums.  Tas tapis, radoši sadarbojoties Preiļu novada domes noformēšanas māksliniecei Inesei Aninai, tehniskajam speciālistam Valdam Martinkus, SIA “Preiļu saimnieks” galdniekiem un Komunālajai nodaļai. 

Pilsētas centrālajā laukumā gan dienā, gan naktī garāmbraucējus, pilsētniekus un viesus priecē 6 jauni vides objekti – telpiski ornamenti Latvijas karoga krāsās. Vēl trīs vides objekti izvietoti pie Kultūras nama.

Kā stāsta Preiļu novada domes māksliniece Inese Anina, šīgada valsts svētku noformējums sasaucas ar Latvijas valsts simtgades biroja akciju “Cimdotā Latvija”, jo tajā izmantoti stilizēti tradicionālie latviešu cimdu rakstu elementi. Māksliniece atzīst, ka darbs pie noformējuma veidošanas bija ilgs un sarežģīts, jo rakstu zīmes vajadzēja precīzi nomērīt un uzzīmēt, bet pēc tam – izzāģēt 36 plaknēs, lai izveidotu 9 kubus. Rezultāts ir veiksmīgs, pateicoties saliedētam komandas darbam.

Tā kā ir iestājies tumšākais gada laiks, liels akcents noformējumā likts uz apgaismojumu – kubi no iekšpuses tiek izgaismoti siltā tonī, liekot latvju rakstu zīmēm “uzliesmot”. Runājot par idejas attīstību, I. Anina atzīst, ka sākotnējā iecere bija kubus novietot taisni, taču šāds risinājums nelikās pietiekami interesants, tāpēc koncepcija tika “apgriezta kājām gaisā”, lai piedotu noformējumam nelielu intrigas elementu.

Ar daudzveidīgo valsts svētku nedēļas pasākumu programmu Preiļu novadā var iepazīties Preiļu novada mājaslapā www.preili.lv.

Ilona Vilcāne, SIA “Preiļu saimnieks” sabiedrisko attiecību speciāliste, tālr.: 29222199