Rēzeknes mūzikas vidusskolā notiks džeza un ritma mūzikas meistarklases

Pirmdien, 19. martā plkst 12.30 Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā notiks džeza un ritma mūzikas meistarklases, sniedzot iespēju ikvienam, kurš interesējas par džeza mūziku, mācīties no augsta līmeņa Latvijas džeza mūzikas profesionāļiem, kuri ir guvuši panākumus arī starptautiskajā mērogā. Pasākuma noslēguma daļā plkst. 17.30 Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas lielajā zālē paredzēts arī meistarklašu pedagogu koncerts.

Kā informēja Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas skolotājs Toms Lipskis, meistarklases sniegs un koncertā uzstāsies Rihards Goba, Dāvis Bindemanis, Rūdolfs Dankfelds un Evilena Protektore.

Ģitārists Rihards Goba ir Latvijas Radio bigbenda mūziķis, kā ietvaros muzicējis ar tādiem māksliniekiem kā James Morrison, Jiggs Wigham, “New York Voices” u.c., kā arī katru gadu muzicē konkursa “Riga Jazz Stage” pavadošajā sastāvā.

Dāvis Bindemanis ir džeza harmonijas un klavierspēles pedagogs NMV Rīgas Doma kora skolā. Sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Peter Eldrige, Derek Brown, vokālo grupu “Framest” u.c.

Sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds ir privāti izglītojies ASV, Lielbritānijā, Vācijā, kā arī apmaiņas programmas ietvaros Itālijā. Šobrīd muzicē ar tādiem māksliniekiem kā Daumants Kalniņš, Dons, Kristīne Prauliņa, Aminata, kā arī projektu ietvaros sadarbojies ar pasaulē zināmiem mūziķiem Kurt Elling, Victor Bailey.

Evilena Protektore ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistratūras absolvente, kur šobrīd māca džeza vokālu. Starptautisko konkursu: “Riga Jazz Stage”, “Nome Jazz” laureāte, kā arī konkursa “Jazz Voices” (Lietuva) “grand prix” ieguvēja.

Aicināti piedalīties dažādu paaudžu un iepriekšējās sagatavotības dalībnieki – Latgales apriņķa mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, pedagogi un citi interesenti.

Lai saņemtu tālākizglītības kursu apliecību (8 stundas) par dalību meistarklasēs, jāpiesakās iepriekš, rakstot Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas metodiķei Solvitai Ivanovai uz solvita.ivanova@jirmv.lv, vai arī zvanot pa t. 27339908.