Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā notika bezmaksas seminārs “ALTUM Valsts atbalsta programmas. Mazie aizdevumi lauku teritorijās.”

2018. gada 17. oktobrī Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā notika bezmaksas seminārs “ALTUM Valsts atbalsta programmas. Mazie aizdevumi lauku teritorijās.”

Seminārā piedalījās lauksaimnieki, nelauksaimnieki, esošie un topošie uzņēmēji, kuriem ir aktuāla finanšu piesaiste saimnieciskās darbības nodrošināšanai un attīstībai.

Semināru vadīja AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” Latgales reģiona vadītāja Vita Pučka.

ALTUM atbalsta uzņēmumus dažādās attīstības stadijās, sākot no biznesa ideju attīstīšanas līdz lielu projektu īstenošanai, ja tiem finansējums nav pieejams privātajā finanšu tirgū. Vislielāko interesi izraisīja semināra apmeklētājos izraisīja ALTUM jaunā programma -aizdevums mazam un vidējam saimnieciskās darbības veicējam – lauksaimniekam,  zivsaimniekam un jebkuram citam uzņēmējam. Jaunajai prgrammai var pieteikties uzņēmēji no lauku teritorijām un pilsētām ar iedzīvotāju skaitu līdz 15 000. Zivsaimniecībai nav teritorijas ierobežojums.

Programmas finansējums pieejams uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 70 000 EUR iepriekšējā gadā (neieskaitot valsts un ES atbalstu). Esošiem zivsaimniecības uzņēmumiem darbības attīstībai nav apgrozījuma ierobežojumi.

Šajā programmā pieteikties var arī pirms uzņēmuma dibināšanas.

Semināra gaitā tika sniegta informācija arī par pārējām ALTUM programmām- gan par zemes fondu, mikrokredītu, kredīta garantijām u.c.

Semināru rīkoja LPR Latgales Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada Uzņēmējdarbības centru un AS “Attīstības finanšu institūciju ALTUM”

Ineta Liepniece,

Uzņēmējdarbības konsultante