Preiļos NBS militāro apmācību nodrošināšanai nodota pašvaldībai piederošā teritorija

1.novembrī Preiļu novada Preiļu pagasta “Badelkā” norisinājās pašvaldībai piederošās teritorijas “Badelka” svinīgā nodošana Aizsardzības ministrijas valdījumā Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūras attīstības vajadzībām – Zemessardzes šautuves paplašināšanai.

Simboliskās lentas pārgriešana tika uzticēta Preiļu novada domes priekšsēdētājas vietniekam Jurim Želvim, Zemessardzes 35. kājinieku bataljona komandierim pulkvežleitnantam Kasparam Lindbergam un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra 5. Reģionālās pārvaldes Ekspluatācijas inženierim Ivaram Arbidānam. Pēc tam sekoja informatīvās zīmes “Militārais objekts” oficiāla uzstādīšana un turpinājumā, pasākuma dalībniekiem dziedot Latvijas valsts himnu, mastā tika pacelts Latvijas valsts karogs.

Zemessardzes 35. kājinieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Kaspars Lindbergs savā uzrunā uzsvēra šī notikuma nozīmīgumu. “Objekts zemessardzei bijis lietošanā kopš bataljona dibināšanas 1991. gadā, un beidzot tas ir oficiāli pārņemts, lai varētu to saukt par mūsu! Varēsim turpināt iesākto un attīstīt tālāk. Līdz šīm objektā ir ieguldīts daudz resursu, lai uz šodienu tas būtu veiksmīgi izmantojams gan kā treniņu vieta, gan kā poligons”, norādīja Lindbergs.

Tuvojoties Latvijas valsts simtgadei un novērtējot veiksmīgo sadarbību ar Preiļu novada domi, Zemessardzes 35. kājinieku bataljons pašvaldībai pasniedza Pateicību par ilggadēju un veiksmīgu sadarbību un sniegto atbalstu bataljona uzdevumu izpildē.

Preiļu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Juris Želvis pasākumā apsveica Zemessardzi ar vienības izaugsmi un bataljonam novēlēja spēku un neatlaidību infrastruktūras labiekārtošanā, lai militārais objekts sekmīgi kalpotu Preiļu un valsts vajadzībām.

Atgādinām, ka 2017. gada 26. janvāra domes sēdē deputāti, skatot Aizsardzības ministrijas vēstuli, pieņēma lēmumu nodot bez atlīdzības Aizsardzības ministrijas valdījumā Preiļu novada pašvaldībai piederošo teritoriju Preiļu novada Preiļu pagasta “Badelka” Zemessardzes 35. bataljona vajadzībām.

 

Jolanta Upeniece, Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore