Noslēgusies stāstu un fotoattēlu iesniegšana Latvijas ainavu dārgumu krātuvei

Sirsnīgs paldies ikvienam, kas iesūtīja fotoattēlus, atmiņu stāstus un novēlējumus par ainavu dārgumiem! Nākamajos mēnešos ar iesniegtajiem materiāliem strādās izstādes un elektroniskās krātuves veidotāji. Izstāde būs gatava septembrī. Vispirms katrā plānošanas reģionā tiks izstādīti stendi par konkrētā reģiona ainavu dārgumiem, bet no 2018. gada 26. oktobra Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās notiks kopīga izstāde “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”. Savukārt 2019. gadā izstādi būs iespējams eksponēt arī citās Latvijas vietās.

Aicinām arī turpmāk sekot Ainavu dārgumu krātuves tapšanai, apmeklējot tīmekļa vietnes www.ainavudargumi.lv sadaļu Aktualitātes!

Ar vēsturiskiem materiāliem par Latvijas dabas ainavām, pilsētu un apdzīvotu vietu skatiem un citiem objektiem arī turpmāk ikviens aicināts dalīties, iesūtot tos Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonica projektam “Zudusī Latvija“, kas satur digitalizētas senu zīmējumu kopijas, atklātnes un fotogrāfijas no 19. gadsimta beigām līdz mūsdienām un objektu aprakstus.