Noslēdzies trešais Viļakas novada domes rīkotais projektu konkurss uzņēmējiem

Viļakas novada ģērbonis

Kopš 2016.gada Viļakas novada dome rīko projektu konkursu par finansējuma piešķiršanu topošo un jauno Viļakas novada uzņēmēju projektiem. 2018.gadā projektus topošie uzņēmēji un esošie uzņēmēji, kuri nav vecāki par 5 gadiem varēja iesniegt no 5.marta līdz 10.aprīlim. Šogad projekta pieteikumus iesniedza 15 pretendenti kopā pieprasot 28648,70 Eur. Pieejamais finansējums 2018.gada projektu konkursam ir 16000,00 Eur. Uzņēmēji ir gatavi līdzfinansēt projektus ar konkursā noteiktajiem 10 %, kā arī ar lielāku summu.  Vienam projektam maksimālais pašvaldības atbalsts ir 2000,00 Eur.

Pieciem pretendentiem nav reģistrēta saimnieciskā darbība, to veiks, ja atbalstīs projektu, bet 10 pretendenti ir jau saimnieciskās darbības veicēji. Visaktīvākie ir bijuši pretendenti līdz 30 gadiem, kuri ir iesnieguši 9 projekta pieteikumus, vecumā no 31 līdz 40 gadiem ir četri pretendenti un vairāk kā 41 gads ir diviem pretendentiem.

Pretendentu deklarētās dzīves vietas ir Viļaka – 4, Šķilbēnu pagasts – 4, Medņevas pagasts – 3, Susāju pagasts – 3 un Žīguru pagasts  – 1.  Septiņi projekti plāno izveidot vai radīt jaunus pakalpojumus Viļakas novadā, bet astoņi projekti ir iesniegti lauksaimniecības attīstībai. Četros projektos ir plānots iegādāties būvmateriālus un veikt būvdarbus, pārējos projektos plāno iegādāties pamatlīdzekļus un /vai mazvērtīgo inventāru. Divi pretendenti plāno attīstīt tūrisma pakalpojumus.

Projektus vērtēs Viļakas novada domes apstiprinātā vērtēšanas komisija. Gala lēmumu, kuri projektu iesniedzēji saņems atbalstu, pieņems Viļakas novada domes deputāti aprīļa domes sēdē.

Informāciju sagatavoja: Vineta Zeltkalne