Nominē pretendentus Eiropas Padomes Ainavu balvai

Jau piekto reizi Latvijā tiek rīkots Eiropas Padomes ģenerālsekretariāta organizētais konkurss „Eiropas Padomes Ainavas balva” (turpmāk – konkurss).  Konkursa mērķis ir apbalvot praktiskās iniciatīvas, kas būtu ņemamas par piemēru ainavu kvalitātes mērķu sasniegšanā Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās.

Katra valsts uz konkursu drīkst izvirzīt vienu kandidatūru. Latvijas kandidatūra tiks noteikta nacionālajā atlasē, kas ar kopīgu pasākumu noslēgsies šī gada oktobrī. Lai pieteiktos konkursa nacionālajai atlasei, aicinām aizpildīt pieteikuma veidlapu un kopā ar pielikumiem iesniegt to VARAM līdz 2018. gada 31. maijam:

  1. sūtot elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: pasts@varam.gov.lv;
  2. sūtot papīra formātā uz adresi: Peldu iela 25, Rīga, LV-1494. Pasta sūtījumā obligāti jāiekļauj pieteikuma veidlapas izdruka papīra formātā un datu nesējs ar pieteikuma veidlapu un vizuālajiem materiāliem elektroniskā formātā.

Lūdzam ņemt vērā, ka saskaņā ar konkursa nolikumu pieteiktajam projektam vai iniciatīvai ir jābūt pabeigtai vismaz trīs gadus pirms projekta vai iniciatīvas pieteikšanas konkursam. Tā kā Latvijas pieteikums konkursam tiks nosūtīts 2019.gada janvārī, pieteiktajam projektam vai iniciatīvai ir jābūt pabeigtai līdz 2015.gada 31.decembrim.

Konkursa nacionālās atlases dokumenti:

Iepriekšējā konkursa sesijā tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas mērogā ieguva Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts. Arī Eiropas konkurencē Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts ir atzīts par labāko un 2018. gada gada 20. jūnijā konkursa piektās sesijas noslēguma pasākumā Daugavpilī Daugavpils dome saņems konkursa galveno balvu. Noslēguma pasākuma programma, kā arī pieteikšanās forma uz šo pasākumu ir pieejama www.coe.int/en/web/landscape/20th.

Informācija par visām iepriekšējām konkursa sesijām ir pieejama  Eiropas Padomes ģenerālsekretariāta tīmekļa vietnē!

Papildus informāciju var saņemt, sazinoties ar VARAM Telpiskās plānošanas departamenta vecāko eksperti Daci Grantu, rakstot uz e-pastu: dace.granta@varam.gov.lv vai zvanot 67026553.