Lūznavā notiks festivāla “Soli pa solim” izrādes

Septembrī Rēzeknē notiks jau X Starptautiskais teātra festivāls “Soli pa solim”, kura notikumi pirmo reizi gaidāmi arī Lūznavas muižā – 22. septembrī festivāla programmā Lūznavā iecerētas divas izrādes.

Starptautiskais teātra festivāls “Soli pa solim” Rēzeknē notiek kopš 2000. gada, aicinot uz satikšanos katra otrā gada septembrī. Festivālā viesojušies kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Spānijas, Izraēlas, Bulgārijas, Gruzijas, Polijas un Austrālijas. Tradicionāli pēc katras izrādes tiek rīkotas diskusijas, kur radošie kolektīvi var satikt savus skatītājus, uzklausīt viņu viedokli, kā arī dzirdēt ekspertu vērtējumu. Festivāls dod iespēju iepazīties ar dažāda žanra un formas izrādēm. Šogad no 20. līdz 23. septembrim festivāls svinēs jau desmito norises reizi.

Sestdien, 22. septembrī, teātra festivāla “Soli pa solim” izrādes notiks Rēzeknes novada Lūznavas muižā, plkst. 18.00 muižas Sarkanajā zālē aicinot uz VEF Kultūras pils teātra izrādi “Precības”, bet 20.00 Kulturys škiunī uz Daces Umbraško un Kauguru kultūras nama jauniešu teātra “Eksperiments” izrādi “Sesija. Latviešu tautasdziesmas. Kāzas”.

18.00 Nikolajs Gogolis “PRECĪBAS”

VEF teātris (Latvija), 1 h 30 min., LAV, 12+, komēdija, režisors: Agris Krūmiņš, ieejas maksa 5,00 €

Lūznavas muižas Sarkanā zāle

VEF Kultūras pils teātris darbojas kopš 1946. gada. No 2013. gada teātra režisors ir Agris Krūmiņš. Nikolaja Gogoļa izrāde “Precības” ir atzīta par veiksmīgāko iestudējumu festivālā “Rīga spēlē teātri 2017” un skatē “Gada izrāde 2017”, saņemot augstākos novērtējumus. “Precības” lugas varoņiem ir kā jaunības eliksīrs, iespēja atdzimt, izrauties no rutīnas un garīgās stagnācijas. Komēdija, kas piepildīta ar skumjām par cilvēku vientulību, vājumu un nespēju pretoties manipulācijām, pārvarēt savu dabu, atrast un nosargāt savu laimi, un nav neviena, kas spētu palīdzēt.

20.00 Dace Umbraško un teātra grupa “SESIJA. LATVIEŠU TAUTASDZIESMAS. KĀZAS”

Kauguru kultūras nama jauniešu teātris “Eksperiments” (Latvija), 1 h 10 min., LAV, 12+, komēdija, režisore: Dace Umbraško, ieejas maksa 5,00 €

Lūznavas muižas Kulturys škiuņs

LAV, 12+ Biļetes: 5 €

Jauniešu teātris “Eksperiments” Kauguros dibināts 2013. gadā, un tajā darbojas jaunieši, kas spēlējuši teātri jau skolā un kopā attīstījuši savu aktierisko meistarību. Repertuārā ir gan Šekspīra “Hamlets”, “Liela brēka, maza vilna”, gan Raiņa “Jāzeps un viņa brāļi”, gan arī pašu veidotas lugas.

Izrāde “Sesija. Latviešu tautasdziesmas. Kāzas” ir par jauniešiem aktuāliem jautājumiem – mīlestību, studentu dzīvi un nerātnajām latvju dainām. Tautas deju kolektīvs ierodas uz mēģinājumu, bet deju nodarbība tiek atcelta. Viņi nolemj nedoties mājās, bet uzspēlēt teātri, kur dažiem izvēlētās lomas ir ļoti tuvas reālajai dzīvei.

Biļetes uz abām izrādēm nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā, vietu skaits ierobežots. Plašāk par festivālu: www.rtt.lv/index.html#solipasolim