Ludzā būs baseins

Ideja par peldbaseina nepieciešamību Ludzā tikusi apspriesta jau ļoti ilgus gadus, tomēr tā īstā rosība ap idejas īstenošanu aizsākās pagājušajā gadā, kad tika noslēgts līgums ar SIA “Arčers” par Ludzas pilsētas ģimnāzijas peldbaseina projektēšanu, būvniecību un autoruzraudzību.

Lai arī cilvēki ir skeptiski noskaņoti un netic, ka Ludzā būs baseins, Ludzas novada pašvaldība informē, ka 4. oktobrī tiks uzsākti būvdarbu sagatavošanās darbi, iežogota teritorija un jau nākamnedēļ tiks uzsākti būvdarbi.

Kā jau tika informēts, viena no projekta “Ludzas vispārējās izglītības iestāžu mācību vides modernizācija” aktivitātēm ir sporta infrastruktūras uzlabošana. Šīs aktivitātes ietvaros daļēji tiks finansēts arī Ludzas pilsētas ģimnāzijas peldbaseina ģērbtuvju un dušas telpu izbūve.

Aicinām iedzīvotājus, izglītojamos būt uzmanīgākiem, jo sakarā ar rakšanas un grunts izvešanas darbiem, pastiprināsies kravas automašīnu kustība. Lai sagatavotu būvbedri jaunā peldbaseina būvniecībai, satiksme netiks slēgta, taču aicinām iedzīvotājus, vedot bērnus uz skolu un no skolas, izvēlēties citu maršrutu, nebraucot pa P.Miglinīka ielu.

Projekts “Ludzas vispārējās izglītības iestāžu mācību vides modernizācija” tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” ietvaros ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu.

 

Projektu vadītāja Ilona Mekša