Līvānu novada uzņēmēji aktīvi plāno iesaistīties pasākumā “Uzņēmēju dienas Latgalē 2018”

21. un 22. septembrī aicinām visus interesentus apmeklēt izstādi “Uzņēmēju dienas Latgalē 2018”, kas notiks Latgales vēstniecībā “GORS”, Rēzeknē, Pils ielā 4. Izstāde pulcēs Latgales un visas Latvijas uzņēmējus, kuri apmeklētājus iepazīstinās ar savu produkciju un pakalpojumiem. Arī Līvānu novada pašvaldība piedalīsies „Uzņēmēju dienas Latgalē 2018” un prezentēs savā stendā mūsu novadam raksturīgo produkciju un pakalpojumus.  

Šogad  Līvānu novadu pārstāvēs:

Līvānu tūrisma informācijas centrs – apkopo un sniedz tūrisma informāciju par apskates objektiem un tūrisma maršrutiem, kā arī iznomā kanoe laivas un velosipēdus. Tādejādi piedzīvojumu meklētāji var veidot savus individuālus tūrisma maršrutus, piemēram ar riteni apbraukt 6 Līvānu tematiskos soliņus: izlīgšanas soliņš – Rīgas ielā 136; deputāta soliņš – pie Līvānu novada pašvaldības ēkas, Rīgas ielā 77; spararats – Raiņa un Rīgas ielas krustojumā; npirts baļļa – skvērā, Rīgas ielā 163; skolas sols – skvērā, pretī Līvānu 1.vidusskolai; brīvdabas viesistaba – Vecticībnieku ielas galā, blakus Līvānu 1.vidusskolai.

Biedrība “Latgales tematiskie ciemi” – prezentēs unikālu un pilnīgi jaunu amatniecības tūrisma konceptu “HANDMADE Latgola”. Tā būs mūsdienu Latgales amatniecības vērtību mājvieta, kas vietējiem un ārzemju tūristiem piedāvās iespēju apskatīt un novērtēt mūsdienu Latgales amatniecības izstrādājumus reālā mājas vidē, kā arī tos iegādāties vai veikt individuālus pasūtījumus. “HANDMADE Latgola” objektā būs 100 dažādi Latgales mūsdienu amatniecības izstrādājumi interjeram (trauki, virtuves piederumi, mājas tekstils, interjera priekšmeti, rotājumi, telpu dekori), kas gatavoti no koka, stikla, lina, klūgām, metāla un šo materiālu apvienojumiem.

Gita Usāne – pirtniece, kas jau daudzu gadu garumā spēj sakārtot, attīrīt, atjaunot un stiprināt kā miesu tā garu. Spēka, enerģijas atgūšanai un veselības uzlabošanai nepieciešams pirts karstums, smaržīga gaisa plūsma un, protams, pirts slotu pieskāriens. Pirtniece sien ne tikai dažādas pirts slotas un zina, kādas slimības ar tām var palīdzēt ārstēt, bet arī vāc dažādas zāļu tējas.

Inga Salmiņa – stikla māksliniece, kas radoši eksperimentē darbnīcā ar karstu stiklu dažādās tehnikās un piemeklē tam jaunas variācijas, piemēram, iestrādā to kokā. Tā top gan dizaina priekšmeti, gan rotas, trauki, gan mākslas darbi. Stikla māksliniece rīko  dažādas izstādes, gan Līvānos, gan dažādās Latgales pilsētās, kā arī Daugavpilī,  Marka Rotko centrā.

SIA „Metālfabrika Nr. 1”  pārstāvēs Valērijs Konstantinovs – mākslinieks – kalējs, kurš no metāla spēj “uzburt” brīnumu. Viņa darbi pārsteidz ikvienu un tos apbrīno gan vietējie, gan pilsētas viesi. Viņa darinātie darbi sastopami arī pilsētas vidē – Valērijs ir autors iedzīvotāju iemīļotajam metāla kaltajam braucamrīkam “Spararats” un metāla “Izlīgšanas soliņam”, kas tā iepaticies jauniešiem, jo tā  slīpā konstrukcija sēdētājus nemanot  satuvina kopā.

SIA „Glear” – Jersikas čipsu ražotājs, kam ir inovatīva pieeja gan produkta ražošanā, gan mārketingā. Produkcijas  galvenā atšķirība ir tā, ka čipsi tiek ražoti no granulētiem kartupeļiem un  netiek cepti eļļā. Piesaistošs un pārdomāts ir produkta iepakojuma dizains, par ko izstādes Riga Food 2017  ekspertu žūrijas vērtējumā Starptautiskajā iepakojumu konkursā “Iepakojums Nr.1”  uzņēmums saņēma īpaši nozīmīgo Grand Prix balvu par iepakojumu “ADVENTURE”.

SIA “RNS-D” – degvielas vairumtirgotājs ar gandrīz 25 gadu pieredzi. Kam ir individuāla  pieeja katram klientam, spēj rast  inovatīvus risinājumus saistītus ar degvielas piegādi un tirdzniecību. Aktīvi iesaistās sabiedriskās dzīves aktualitātēs, atbalsta kultūras  un sporta pasākumus.

Izstādē “Uzņēmēju dienas Latgalē 2018” būs iespēja apmeklēt arī citu pašvaldību uzņēmēju stendus, kā arī piedalīties biznesa forumos, kuros uzņēmēji, eksperti, valsts un pašvaldību amatpersonas diskutēs par tādiem uzņēmējiem aktuālajiem jautājumiem kā darbaspēka trūkuma problēmas Latgales reģionā, veicamajiem ilgtermiņa risinājumiem izglītības jomā, lai nodrošinātu nepieciešamo speciālistu daudzumu, darbaspēku nodokļi un pašvaldību ieinteresētība uzņēmējdarbības attīstīšanā to pārraudzībā esošajās teritorijās.

Nav svarīgi, cik liels uzņēmējs tu esi, kopā mēs veidojam vidi un novada tēlu, ko cienām un esam gatavi parādīt  citiem.

Informāciju sagatavoja: Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītāja Inese Stahovska