Līvāni 10. martā iemirdzēsies “Latvijas Goda aplī”

10.un 11. martā Līvāni kļūs par Latvijas simtgadei veltītā festivāla “Latvijas Goda aplis” norises vietu.

Līvāni šogad svinēs 92. gadskārtu, kopš pilsētas tiesību saņemšanas. Līvānu novada kultūrvēsturiskais mantojums liecina par daudz senākām saknēm, kas veidojušas novada ļaudis darbā stiprus kā ozola gadskārtas un čaklus kā Līvānu druvās sanošās bites. Ļaužu strādīgums un gājums darbā un dzīvē ar dziesmu būs skatāms novada uzņēmēju un amatnieku darbu izstādē “Māras istaba”, kur par muzikālo noformējumu rūpēsies 4 paaudžu novada Dienvidlatgales teicēji un dziedātāji no folkloras kopām “Turki”, “Rūžupis veiri” un “Ceiruleits”. Viņu dziedājumā saklausīt varēs arī Leivōnu izloksni.

Netiek aizmirstas senākas un jaunmodīgākas amatu prasmes. Te sastopami gan studijas “Dubna” audēji un biškopji, gan stikla pūtēji un mūsdienu mākslas pārstāvji. Tāpēc Goda saimnieki tiksies ar Goda viesiem Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā diskusijā “KUR AUGT/TUR AUGT – Līvānu novads nākamajā Latvijas 100gadē”, lai pārrunātu, kādus ceļus turpmāk labāk izvēlēties novadam, lai stiprinātu un iedvesmotu ļaudis būt vēl uzņēmīgākiem un novadam – vēl stiprākam.

Līvānu novadam cauri vijas Daugavas un Dubnas līkloči, līdz satek vienā plūdumā. Iedvesmojoties no dabas, kafejnīcā “Sirpes” tapis Līvānu firmas ēdiens “Dubnas un Daugavas akmeņi”, ko varēs nobaudīt ciemojoties pilsētā 10. martā.

Aicinām ģimenes, draugus, kaimiņus, kolēģus sekot līdzi informācijai un reģistrēties foto orientēšanās sacensībām pa tematiskajiem soliņiem visas Rīgas ielas garumā “Labi sēžam”. Pēc zibakcijas “Savienojies ar zvaigznēm” apbalvošanā piemiņas veltes par piedalīšanos būs visiem.

Dienas kulminācija būs bibliotēkas fasādes multimediālā izgaismojuma atklāšana “Gaismas pils stāstnieks”, kas bērnu balsīs stāstīs 7 stāstus no iedzīvotāju sacerētiem literārajiem darbiem par Līvāniem un rakstīs tos uz fasādes sienām.

Tikai festivāla ietvaros apmeklētājiem arī svētdienā būs atvērts Latgales mākslas un amatniecības centrs un stikla muzeja ekspozīcija.

Atslēdz Latgales vārtus Līvānos!

Par festivālu:

Festivāls “Latvijas Goda aplis” ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem. Festivāls ir aicinājums svinēt Latvijas valsts simtgadi gada garumā katru nedēļas nogali citā novadā.

Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100” sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju. Festivāla rīkošanu līdzfinansē Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Informāciju sagatavoja: Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa

Tālr.65307270, e-pasts: indra.upeniecelivani.lv