Latvijas simtgades ietvaros Varšavā tiks atklāta izstāde “Rotko centrs viesojas Targova centrā”

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, Varšavas radošās uzņēmējdarbības centrā “Targova” sestdien, 8. decembrī, tiks atklāta Daugavpils M. Rotko Mākslas centra mākslinieku darbu izstāde, kuras nosaukums ir “Rotko centrs viesojas Targova centrā”.

Izstādes projektā “Rotko centrs viesojas Torgovas centrā” tiks aktualizēta šī brīža tekstila un tēlniecības loma Rotko centra satura veidošanas kontekstā un kolekcijas papildināšanā, parādot vairāku mākslinieku darbus no Rotko centra kolekcijas un kuri pārstāv Latvijas mākslu.

Tēlniecība un tekstilmāksla ir vieni no medijiem, kas bez glezniecības, grafikas un keramikas ir būtiski Centra darbībā, tālab šoreiz, viesojoties Torgovā, īsumā tiks ieskicēti tieši šie mākslas mediji.

Izstādē būs apskatāmi Pētera Sidara, Ivetas Laures, Ksenijas Šinkovskas, Rutas Bogustovas, Egona Perseviča darbi no Rotko centra kolekcijas un Ingūnas Levšas, Baibas Priedītes, Māra Čačkas, Ilzes Volontes un Stanislava Visocka (Polija) darbi no privātkolekcijām. Izstādes iekārtojuma autori ir Pāvels Vasovskis un Māris Čačka.

Izstāde notiek Latvijas simtgades programmas ietvaros ar LV Vēstniecības Polijā un Daugavpils Pilsētas domes atbalstu, tā būs skatāma līdz š.g. 31. decembrim.