Latgales SEZ piesaistītas pirmās ārzemju investīcijas

2018.gada pavasaris Latgales speciālā ekonomiskā zonai (Latgales SEZ) aizvadīts īpaši veiksmīgi, jo Latgales SEZ kapitālsabiedrības statuss piešķirts jau 9 uzņēmumiem, noslēgti 11 ieguldījumu līgumi par kopējo summu 3.6 miljoni euro un Latgales SEZ iekļautās teritorijas sasniegušas 55.55 ha.

Aprīļa mēnesī Latgales SEZ Uzraudzības komisijas sēdes laikā, kas notika Ilūkstes novadā, atbalstīja kārtējo uzņēmuma pieteikumu par Latgales SEZ statusa piešķiršanu ražošanas teritorijai Daugavpils pilsētā ar kopējo platību 1.5 hektāri, kā arī tika pieņēmti lēmumi piešķirt Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusu un slēgt līgumu par ieguldījumu veikšanu ar divām jaunām kapitālsabiedrībām – SIA “ST Parks” un SIA “MAX BAKERY”.

SIA “MAX BAKERY” ir jauns uzņēmums, ar Dānijas un Latvijas kapitālu, kas plāno realizēt investīciju projektu par vairāk nekā 2 miljoniem euro, Latvijas otrajā lielākajā pilsētā izveidojot jaunu pārtikas ražotni, kas Eiropas tirgum ražos rudzu maizes grauzdiņus un sēklu sausmaizītes. Tā būs viena no lielākajām pārtikas ražotnēm Daugavpilī, kura 4 gadu laikā izveidos 42 jaunas darba vietas, kas ir lielākais līdz šim jaunradīto darbavietu rādītājs Latgales SEZ.

“Tās ir pirmās nozīmīgās ārzemju tiešās investīcijas Latgales SEZ.  Ir tikai likumsakarīgi, ka SIA “MAX BAKERY” par tik nozīmīgas ražotnes izveides vietu izvēlējās Daugavpils pilsētu, jo tā  ir pilsēta ar izdevīgu ģeogrāfisko stāvokli, attīstītu infrastruktūru, labvēlīgu biznesa vidi un plašām eksporta iespējām. Savukārt veiktie ilgtermiņa ieguldījumi ļaus uzņēmumam saņemt nodokļu atvieglojumus, kas veicinās uzņēmuma attīstību”, uzsver Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. “No citām Latvijā esošajām SEZ, Latgales SEZ atšķiras, ka tās teritorija nav iezīmēta, bet tajā iekļaujamās  teritorijas var atrasties faktiski jebkurā Latgales vietā atbilstoši uzņēmuma ieskatiem un vajadzībām.

Par likumā noteiktajām prasībām, kādām ir jāatbilst veiktajiem ieguldījumiem pretendējot uz SEZ tiešo nodokļu atvieglojumiem (uzņēmuma ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm (līdz 80%)), kā arī plašāku informāciju par Latgales SEZ darbības noteikumiem un iesniedzamo dokumentāciju  var saņemt sazinoties ar Latgales SEZ pārvaldi: e-pasts: lsez@lpr.gov.lv , tālr.: 26511047.