Latgales SEZ pārvalde izsniedz jau desmito atļauju par tiesībām piemērot tiešo nodokļu atvieglojumus

Jūlija mēnesī Latgales SEZ Uzraudzības komisija atbalstīja kārtējo uzņēmuma pieteikumu par Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusa piešķiršanu un šā gada 18. jūlijā Latgales speciālās ekonomiskās zonas pārvalde izsniedza atļauju par tiesībām piemērot tiešo nodokļu atvieglojumus jau desmitajai Latgales SEZ kapitālsabiedrībai.

Latgales SEZ Uzraudzības komisija, izvērtējot iesniegtos dokumentus, nolēma slēgt līgumu par ieguldījumu veikšanu ar SIA “DORF” no Daugavpils, kas līdz 2018.gada 31.decembrim plāno realizēt projektu “Uzņēmuma ražošanas tehnoloģiskā procesa uzlabošana”.

Kapitalsabiedrība nodarbojas ar koka konstrukciju, koka paneļu un koka māju ražošanu, projektēšanu un būvniecību. Uzņēmums ražo un montē energoefektīvas koka paneļu, koka karkasa mājas.

Kā atzīmē Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis “Prieks par to, ka Latgales SEZ kapitalsabiedrību skaits ar vien pieaug un jo īpaši apstrādes rūpniecības sektorā. Tieši kokapstrādes uzņēmumi ir tie, kas šobrīd veicina uzņēmējdarbības ilgtermiņa attīstību Latgales reģionā. Līdz ar uzņēmuma ražošanas apjoma pieaugumu notiek arī vietējo dabas resursu izmantošana, kas savukārt sekmē arī ar kokapstrādi saistītās nozares uzņēmumu attīstību reģionā.”

Lai iegūtu plašāku informāciju par Latgales SEZ piedāvātajām priekšrocībām un par likumā noteiktajām prasībām, kādām ir jāatbilst veiktajiem ieguldījumiem pretendējot uz SEZ tiešo nodokļu atvieglojumiem (uzņēmuma ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm (līdz 80%)) un iesniedzamo dokumentāciju  varat sazināties ar Latgales SEZ pārvaldi: e-pasts: lsez@lpr.gov.lv , tālr.: 26511047.