“Laika Leigučuos” 4.raidījums

4.raidījumā atcerēsimies kokļu meistaru Donatu Vucinu- kā koks viņa rokās pārvērtās mūzikas instrumentos un kā kokļu meistara atstātais mantojums tiek godā un cieņā celts no viņa ģimenes puses mūsdienās. Savukārt  Latgales personību sadaļā Juris Cibulis, kurš 1990.gada 4.maijā  kā LR Augstākās padomes deputāts piedalījies balsošanā par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, viņa domas, darbi, uzskati par dažādiem Latgalei svarīgiem jautājumiem.

Latgales kultūrtelpas aktualitāšu sadaļā turpināsim informēt par  LR Saeimā  š.g. 3.oktobrī notikušās Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas un Ilgtspējīgas attīstības komisijas kopsēdē izskatītajiem jautājumiem, apkopojot Latgales sabiedrisko organizāciju, pašvaldības pārstāvju, deputātu viedokli par latgaliešu valodas iekļaušanu izglītības sistēmā un mācīšanu Latgales skolās.

Raidījums bija skatāms 1.novembrī  plkst. 17: 30 “Re:TV”, kā arī no 1.novembra sadarbības partneru www.lakuga.lv, www.lpr.gov.lv, www.grani.lv, www.rezekneszinas.lv, www.vieteja.lv, www.daugavpilszinas.lv  internetvietnēs un Latgolys entuziastu grupys Biļdis sociālo tīklu profilā.

Raidījuma “Laika Leigučuos” radioversija dzirdama radio  “Ef- Ei” 31.oktobrī plkst. 19: 00 ar atkārtojumu 1.novembrī plkst 16:00.

Raidījums tapis ar  VRAA mērķprogrammas “Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma” apakšprogrammas  “Atbalsts sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanai medijos Latgales plānošanas reģionā” atbalstu.

Raidījuma veidotāji – Latgolys entuzastu grupa Biļdis

Foto no Biļdis personīgā arhīva