“Laika Leigučuos” 11.raidījums

Foto: Ruta Cibule, Latgolys entuziastu grupa Biļdis

Drukātais un rakstītais vārds- ziņas, notikumu apskati, intervijas ir neatņemama cilvēka ikdienas sastāvdaļa. No 90-tajiem gadiem situācija drukāto mediju laukā ir krietni mainījusies, tā laika laikrakstus nomainījuši citi, turklāt ne tikai drukātā formātā. Vērojamas atšķirīgas tendences un  jaunu drukāto mediji aktīva darbība, kas pievērš uzmanību tieši latgaliešu valodai.

Kā Latgalei nozīmīgu personību iepazīsim balvenieti Rutu Cibuli, kuru pazīstam kā kultūras jomas pārstāvi un aktīvu vadošo darbinieci. Šoreiz saruna par atmodas laika aktivitātēm Balvu pusē un R.Cibules veikumu Ziemeļlatgales nemateriālā mantojuma saglabāšanā, izpētē un popularizēšanā.

Latgales kultūrtelpas aktualitāšu sadaļā ekskluzīva ciemošanās Latgales pārstāvniecībā Rīgā, kur 11.decembrī notika Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes un no Latgales vēlēšanu apgabala ievēlēto 13.Saeimas deputātu tikšanās, kurā tika spriests par izaicinājumiem Latgales reģiona attīstībā.

Raidījums skatāms 27.decembrī  plkst. 17: 30  “Re:TV”.

Raidījuma “Laika Leigučuos” radioversija būs dzirdama radio  23.decembrī plkst 16: 00.

Raidījums tapis ar  VRAA mērķprogrammas “Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma” apakšprogrammas  “Atbalsts sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanai medijos Latgales plānošanas reģionā” atbalstu.

Raidījuma veidotāji – Latgolys entuziastu grupa Biļdis