Kanādas vēstniecības padomnieka Džūda Pekora vizīte Daugavpilī

13.-14. februārī darba vizītē Daugavpilī ieradies Kanādas vēstniecības padomnieks Džūds Pekora. Šī ir viņa pirmā oficiālā vizīte ārpus Rīgas un savus Kanādas vēstniecības pienākumus Latvijā viņš uzsāka pildīt 2017. gada vasarā.  13. februārī viņš apmeklēja Daugavpils pilsētas domi, kur  tikās ar domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu, domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Igoru Prelatovu un domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Zdanovski.

 Vizītes mērķis bija gūt  informāciju par Daugavpils pilsētu, lai turpmāk varētu plānot veiksmīgu sadarbību starp Latviju un Kanādu.

Sadarbība starp Kanādu un Latviju strauji attīstās, jo darbojas brīvās tirdzniecības līgums, kas sniedz plašas iespējas Latvijas un Kanādas sadarbībai. Kanāda interesējas par Latvijas iespējām, īpaši, par situāciju reģionos.

Vizītes laikā padomnieks tika iepazīstināts ar Daugavpils ekonomisko attīstību, pašvaldības plānotajiem projektiem, tūrisma iespējām, izglītību, sporta sasniegumiem un aktivitātēm, kultūras dzīvi,  vēsturisko mantojumu.

Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims uzsvēra, ka ir atvērts sadarbībai un ir ieinteresēts pilsētas attīstībā, kā arī labprāt redzētu Kanādas investorus Daugavpilī. Arī Kanādas vēstniecības padomnieks izteica vēlmi, ka labprāt iepazīstu Daugavpils daudzveidību, tāpēc domes priekšsēdētājs padomnieku ielūdza uz Daugavpils pilsētas svētkiem, kuru laikā pilsēta būs īpaši krāšņa.

 

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa