Jauns raidījums “Laika leigučuos”

Foto no Biļdis personīgā arhīva

No 10. oktobra trešdienās plkst. 19:00 Dautkom TV un no 11.oktobra ceturtdienās 17:30 Re:TV kanālā būs skatāms jauns, unikāls raidījums latgaliešu valodā, ko veido Latgolys entuziastu grupa Biļdis- “Laika leigučuos” (latv. laika šūpolēs). Tajā tiks vēstīts par Latgali – sākot no Latvijas neatkarīgas atgūšanas līdz pat mūsdienām, analizējot un salīdzinot vēsturiskajos videomateriālos attēloto ar situāciju šodien, veidojot Latgales  spilgtāko personību kultūrā un politikā portretus, ieskatoties Latgales kultūrtelpas aktualitātēs. Raidījums veidots par godu Latvijas valsts simtgadei, stiprinot piederību Latvijas valstij un ceļot latgalisko pašapziņu.

Raidījumu veidos 3 rubrikas – “Viesturis olūtā”, “Latgolai nūzeimeiga personeiba” un “Latgolys kulturtelpys aktualitatis”.

Projekta sadarbības partneri- b-ba “Latgolys Studentu centrs”, kuru mājaslapā www.lakuga.lv tiks izvietots raidījums, SIA “Vietējā”, kurā būs lasāms par katra raidījuma tematiku, radio “Ef- Ei”, kur skanēs raidījuma “Laika leigučuos” radioversija.

Pirmajā raidījumā stāstīsim par Latvijas Republikas robežas attīstību kopš 90. gadiem- Grebņevas robežkontroles punktā- toreiz un tagad, ciemosimies pie ilggadējā sabiedriskā un kultūras darbinieka Pētera Keiša,  diskutēsim par 2017.g. Latgales kongresa simtgadē pieņemto rezolūciju.

Raidījums tapis ar  VRAA mērķprogrammas “Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma” apakšprogrammas  “Atbalsts sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanai medijos Latgales plānošanas reģionā” atbalstu.

 

Raidījuma veidotāji

Latgolys entuziastu grupa Biļdis

bildis@inbox.lv