LPR uzņēmējdarbības centrs aktīvi iesaistās skolēnu mācību uzņēmumu izvērtēšanā

Sestdien, 10.februārī, T/P SOLO, Daugavpilī, Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) reģionālais gadatirgus CITS BAZĀRS pulcēja 27 jauniešu komandas no Daugavpils, Rīgas pilsētām un Ogres, Viļānu novadiem.

Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) gadatirgus Daugavpilī tika rīkots jau 4. gadu, un ar katru gadu dalībnieku pulks kļūst kuplāks ne tikai skaita ziņā, bet arī Latvijas reģionu tvērumā – šogad piedalījās ne tikai Daugavpils pilsētas jauniešu komandas, bet arī Rīgas pilsētas, Viļānu un Ogres novadu SMU. Jāatzīmē, ka ar katru gadu tirdzniecības vietās piedāvātās preces kļūst kvalitātīvākas un inovatīvākas. To spēja novērtēt arī pircēji, kas bija pārsteigti par jauniešu radošo pieeju produkta radīšanā un degsmi to piedāvājot pircējiem.

Arī šogad gadatirgus ietvaros notika jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 7 nominācijās – Kvalitātes produkts, Inovatīvs produkts, Labākā pārdošanas komanda, Videi draudzīgs produkts, Labākā reklāma, Labākais stends un Labākā dāvana.

SMU izvērtēšanu veica pieredzējusi profesionāļu komanda, kurā bija pārstāvēta Swedbank AS Daugavpils filiāle, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments, LTRK Dienvidlatgales nodaļa un SIA Dautkom Plus, kā arī Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) vadītājs Andris Kucins.

Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) gadatirgus Daugavpilī organizēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde sadarbībā ar  Latgales plānošanas reģiona LUC, Swedbank Daugavpils filiāli, LTRK Daugavpils nodaļu, Dautkom TV un biedrību “JCI Latgale”.

Skolēnu mācību uzņēmumu programma (SMU) ir īpaši 4.-12. klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Vidēji 22% programmas absolventu ir jau iesaistījušies uzņēmējdarbībā.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspēju attīstošu un pilnveidojošu mācību metodi. SMU nav juridiska statusa – tos Latvijā pārstāv tikai JAL, kas ir Junior Achievement Worldwide programmu licences īpašniece. Šī licence ietver arī Skolēnu mācību uzņēmumu programmu.

 

Ziņu sagatavoja

Latgales plānošanas reģiona

Latgales uzņēmējdarbības centrs