Drīzumā klajā nāks grāmata „Aiz azara bolti bārzi…”

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas „Latvijas valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2018“ atbalstam Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde realizē projektu „Grāmatas „Aiz ezera balti bērzi…” izdošana”.

Projekta ietvaros tika sagatavots grāmatas manuskripts, kas nu jau ir nodots uz druku tipogrāfijai. Tāpēc jau pavisam drīz, šī gada nogalē, klajā nāks grāmata, kurā stāstīts par izcilo Latgales diriģenti, pedagoģi Terēzi Broku un viņas devumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā. Grāmatas autore – Latgales literāte un žurnāliste Anna Rancāne.

Kopumā darbs pie grāmatas veidošanas ilgst jau kopš 2015.gada, kad Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Annu Rancāni, uzsāka pētniecisko darbu un sāka apkopot materiālus. Vairāku gadu laikā tika ievāktas mutvārdu un dokumentālās liecības, ko sniedza gan pati Terēze Broka, gan arī viņas kolēģi, koru dziedātāji, kultūras darbinieki, radi un citi cilvēki, kas kādreiz ir sadarbojušies ar diriģenti, kā arī tika atlasīti Rīgas Rakstniecības un mūzikas muzeja, Latvijas Valsts arhīva, St.Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas u.c. iestāžu arhīvu dokumenti un fotogrāfijas. Kā norāda grāmatas autore: „Iegūtais materiāls bija ļoti apjomīgs un daudzpusīgs, tādējādi ļaujot piefiksēt ne tikai mākslinieces biogrāfiskos faktus un atspoguļot viņas ieguldījumu Latgales kora mūzikas attīstībā, bet arī  atklājot šīs unikālās personības daudzpusību.”

Papildus informācija: Vita Viļevko, Daugavpils pilsētas domes kultūras pārvalde, tālr. 20613225