Daugavpils novada pagastu pārvalžu un iestāžu vadītāji tika informēti par VARAM remigrācijas pilotprojekta aktivitātēm Latgalē

26.aprīlī Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska piedalījās Daugavpils novada domes informatīvajā sanāksmē, lai pagastu pārvalžu un iestāžu vadītājus informētu par VARAM pilotprojekta  “Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai” aktivitātēm Latvijā un Latgalē.

LPR koordinatore Astrīda Leščinska  aicināja  Daugavpils novada pagastu pārstāvjus informēt gan vietējos iedzīvotājus (remigrantu radus), gan pašus remigrantus par iespēju saņemt atbalstu, ko paredz šis remigrācijas pilotprojekts.

Sanāksmē piedalījās Daugavpils novada domes un pagastu pārvalžu pārstāvji no Tabores, Skrudalienas, Naujenes, Vecsalienas, Kalkūniem, Nīcgales, Ambeļiem, Višķiem, Vaboles, Kalupes, Biķerniekiem un Dubnas.

Daugavpils novada pagastu pārvalžu pārstāvji atzina, ka ir jāveicina remigrantu atgriešanās dzimtajos pagastos, kas nodrošinās pašvaldības attīstību kopumā.

Daudzas pagastu pārvaldes ir gatavas remigrācijas procesam. Tās spēj nodrošināt aizbraukušajiem valsts piederīgajiem labiekārtotu vidi un izglītības iespējas viņu atvasēm.

Sadarbība ar Latgales plānošanas remigrācijas koordinatori tiks turpināta.