Daugavpilī sāks būvēt 30 miljonus vērto kokskaidu granulu rūpnīcu

Foto: Shutterstock

Jau maijā Daugavpilī, Dunduru ielā varētu sākties SIA “Baltic Pellets Energy” kokskaidu granulu rūpnīcas būvniecība, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Tiekoties ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu (Mūsu partija) un priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Zdanovski, “Baltic Pellets Energy” vadītājs Alvils Šaripovs informēja, ka ražotnē tiks uzstādīts augsti tehnoloģisks aprīkojums, kas ļaus nodrošināt visas nepieciešamās vides aizsardzības prasības.

Uzņēmēji jaunās rūpnīcas izveidē gatavojas ieguldīt aptuveni 30 miljonus eiro, rūpnīcas platība – 14 hektāri. Tā būs viena no lielākajām rūpnīcām Latgalē, kurā plānots nodarbināt 150 strādājošos.

Paredzams, ka rūpnīcas izveide paaugstinās pilsētas eksporta kapacitāti un sekmēs kurināmā izmaksu samazināšanos.

Gatavo produkciju plānots transportēt gan ar autotransportu, gan pa dzelzceļu, tāpēc ir nepieciešams izbūvēt jaunu dzelzceļa atzaru.

Daugavpils vicemērs Zdanovskis skaidro, ka dzelzceļa atzara izbūvei ir nepieciešams arī pašvaldības atbalsts un domes vadība uzņēmējam apliecināja gatavību šo atbalstu sniegt.

Tehnoloģisko procesu nodrošināšanai paredzēts uzstādīt šķeldotāju, šķeldas žāvēšanas un granulēšanas iekārtu, dažādas izplūdes gāzu attīrīšanas un citas ES sertificētas iekārtas, kā arī uzbūvēt katlumāju, kuras darbināšanai tiks izmantoti šķeldas atkritumi un kas nodrošinās ražotni ar nepieciešamo siltumenerģiju. Gatavo produkciju uzņēmums plāno pamatā eksportēt.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, 99,75% SIA “Baltic Pellets Energy” kapitāla daļu pieder privātpersonai no Beļģijas Rafaelam Adleram. Uzņēmums reģistrēts 2014.gada 11.jūnijā. Tā pamatkapitāls ir 612 000 eiro. Uzņēmums 2015.gadu noslēdzis ar 11 481 eiro apgrozījumu un 65,123 eiro zaudējumiem.