Daugavpilī notiks bezmaksas pasākums par sociālo uzņēmējdarbību

17.ugustā no 16.00 līdz 18.30 Daugavpils cietoksnī, mākslas galerijā “Baltais zirgs” notiks bezmaksas pasākums “Atbalsta iespējas sociālajiem uzņēmējiem”, kura laikā sociālās uzņēmējdarbības eksperti un praktiķi pastāstīs par sociālās uzņēmējdarbības attīstības iespējām, kā arī tiks paziņots labdarības veikala “Otrā iespēja” ideju konkursa uzvarētājs.

Sociālā uzņēmējdarbība ir bizness ar mērķi risināt kādu sociālu problēmu, radot preces un pakalpojumus ar augstu sociālo pievienoto vērtību. Lai gan sociālā uzņēmējdarbība Latvijā un arī Latgalē vēl joprojām ir jauna tēma, tomēr kopumā jau vairāk kā 150 dažādi uzņēmumi un organizācijas ir izvēlējušās īstenot šo darbības veidu, lai radītu pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā. Kā veiksmīgus piemērus sociālajai uzņēmējdarbības Latgalē var minēt gan Daugavpils labdarības veikalu “Otrā iespēja”, gan Rēzeknes novada uzņēmumu “Puordare”, gan citus.

Pasākuma laikā par sociālo uzņēmējdarbību un tai pieejamajiem atbalsta instrumentiem stāstīs Latvijas sociālās uzņēmējdarbības asociācijas komanda. Savukārt biedrības ‘’Sociālās inovācijas centrs” pārstāve Anita Stirāne dalībniekus iepazīstinās ar nesen klajā nākušo tiešsaistes rokasgrāmatu sociālās uzņēmējdarbības uzsācējiem. Rokasgrāmatā praktiski un saistoši izklāstītas sociālajiem uzņēmumiem aktuālas tēmas – biznesa plāna izstrāde, finansējuma piesaiste, mārketings un komunikācija.

Pasākumā labdarības veikals “Otrā iespēja” arī paziņos sociālās uzņēmējdarbības ideju konkursa uzvarētāju, kurš iegūs 500 EUR mini-granta atbalstu idejas realizēšanai. Idejas konkursam vēl iespējams iesūtīt līdz 10. augustam uz e-pastu kulturas_klubs@inbox.lv, ideja var būt teksta, foto vai prezentācijas veidā, ar īsu un konkrētu pamatojumu kādam mērķim ir paredzēts izmantot mini-grantu. Plašāka informācija par konkursu pieejama labdarības veikalā “Otrā iespēja”, veikala sociālajā tīklā www.facebook.com/otraiespeja/ vai zvanot 28234883 (Oļesja).

Pasākumu organizē sociālās uzņēmējdarbības vēstniece, labdarības veikala “Otrā iespēja” vadītāja Oļesja Soboļevska sadarbībā ar Latvijas sociālās uzņēmējdarbības asociāciju un Britu Padomi Latvijā.

Sīkāka informācija: Oļesja Soboļevska, kulturas_klubs@inbox.lv28234883