Daugavpilī 17. oktobrī būs iespēja apgūt efektīvas komunikācijas pamatprincipus

Komunikācija ir viens no pamatiem, uz kuriem balstās cilvēka dzīve mūsdienu pasaulē. Kā, sastopoties ar iebildumiem, pārvarēt klausītāja negatīvo noskaņojumu un virzīt diskusiju konstruktīvā gultnē? To 17. oktobrī būs iespēja noskaidrot Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem, piedaloties integrālā kouča (International Coach Union), apzinātības prakses pasniedzēja un luteriskās baznīcas mācītāja Pāvila Levuškāna vadītajā Sarunu skolas LAMPA nodarbībā “Efektīvas komunikācijas pamati”. Ikviens interesents uz nodarbību gaidīts plkst. 17.00 LIAA Daugavpils biznesa inkubatora telpās Viestura ielā 2. Dalība nodarbībā – bez maksas.

“Stresa un informācijas pārpilnajā laikā, kādā dzīvojam, īpaši noderīga prasme ir māksla skaidri izteikties, uztvert un saprast sarunu biedra viedokli. Mūsdienu demokrātiskajā sabiedrībā valda liela viedokļu dažādība. Kā pārvērst pat visnesamierināmāko oponentu par domubiedru, kā vienlīdz efektīvi un cieņpilni sazināties ar tava viedokļa piekritējiem un noliedzējiem – šīs tēmas detalizēti izskatīsim un izmēģināsim praksē nodarbības laikā,” par gaidāmo sarunu stāsta Pāvils Levuškāns.

Pēdējos 12 gadus viņš palīdz cilvēkiem risināt problēmas, atgūt iekšējo harmoniju un dzīves pilnību. Pāvila Levuškāna iegūtās žurnālista, komunikācijas speciālista, mācītāja, teologa un garīgā skolotāja kompetences kalpo vienam mērķim: palīdzēt cilvēkiem risināt attiecību problēmas pašiem ar sevi, apkārtējiem ļaudīm un pasauli.

“Aicinām Daugavpils un apkaimes iedzīvotājus uz jēgpilnu nodarbību par ikdienā būtiskajām komunikācijas prasmēm – iespēju veidot diskusiju, kas ļauj izteikties katram no tās dalībniekiem, kur katrs uzklausa viens otru un nonāk pie jēgpilniem secinājumiem. Mums ir svarīgi, lai diskusijas būtu demokrātiskas, lai protam uzklausīt otru, lai diskutējam cieņpilni, ja mēs nepratīsim veidot šādu komunikāciju, diez vai spēsim sadarboties un saprasties. Pēc šīs Sarunu skolas LAMPA nodarbības ikvienam dalībniekam nākotnē būs vienkāršāk veidot cieņpilnas diskusijas,” uzskata British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Nodarbība notiks krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Ieeja nodarbībā brīva, uzrādot bezmaksas biļeti drukātā veidā vai viedtālrunī. Biļeti iespējams iegūt, reģistrējoties ejuz.lv/l8h. Nodarbība ilgs 2,5 stundas (17.00–19.30), ierašanās no plkst. 16.30.

Sarunu skolas LAMPA ietvaros šajā semestrī norisināsies desmit praktiskas nodarbības dažādās Latvijas pilsētās, ko Sarunu festivāls LAMPA (www.festivalslampa.lv) piedāvā festivāla starplaikā – pavasara un rudens sezonās. Sarunu skolas nodarbību mērķis ir izkopt demokrātiskās sarunāšanās kultūru Latvijā. Mācoties sarunāties cieņpilni, argumentēti, uzklausot vienam otru un pieņemot, ka katram viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tas sakrīt ar mūsējo, ikviens interesents nodarbību laikā varēs gūt praktiskas iemaņas veiksmīgākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem. Sarunu skolu LAMPA atbalsta Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Kurzemes plānošanas reģions (Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts Mežu mērķprogrammas ietvaros) un British Council pārstāvniecība Latvijā, nodarbību Daugavpilī – LIAA Daugavpils biznesa inkubators.

Papildu informācija:

Ilze Samīte

Sarunu skolas LAMPA vadītāja

Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS

Tālr.:  27733559

E-pasts: ilze.samite@fondsdots.lv