Atklās Zemessardzes 3. Latgales brigādes pamatapmācības kursu

11.jūlijā Zemessardzes 3. Latgales brigādes mācību poligonā “Meža Mackeviči”, Vaboles pagastā, Daugavpils novadā svinīgā ceremonijā atklās Zemessardzes 3. Latgales brigādes organizēto militārās pamatapmācības 1. līmeņa kursu.

Nometnes atklāšanas ceremonijā zemessargus sveiks Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvedis Māris Simsons un bataljonu komandieri.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes militārās pamatapmācības 1. līmeņa kurss norisinās no 9. līdz 28. jūlijam un tajā piedalās vairāk nekā 200 zemessargi no Zemessardzes 3. Latgales brigādes un Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes. Zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, gūs ieskatu topogrāfijā, kā arī medicīnā un saistošajos normatīvajos aktos. Zemessargiem būs iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas.

Apmācības procesu nodrošinās Zemessardzes 3. Latgales brigādes un Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes instruktori.

Zemessardzes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiks, pielietojot nometnes modeli, kurā zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā. Pirmā, šāda veida nometne, notika 2015. gada vasarā Pļaviņu novadā Zemessardzes 55. kājnieku bataljona atbildības teritorijā, bet 2016. un 2017. gadā – Zemessardzes 3. Latgales brigādes mācību poligonā „Meža Mackeviči”.

Pamatapmācības nometnē militārās pamatiemaņas apgūs arī pieci topošie kapelāni, kas turpmāk dienesta uzdevumus pildīs Zemessardzes 3. Latgales brigādes bataljonos. Kapelāna funkcija ir specifiska kalpošana bruņotajos spēkos, kuras mērķis ir attīstīt reliģiskās, garīgās, morālās un ētiskās vērtības, kā arī īstenot garīgo aprūpi personālam un tā ģimenēm.

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem, un vēlas dienēt Zemessardzē. Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar dzīvesvietai tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Prasības uzņemšanai Zemessardzē. Tur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. artilērijas bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā, kas ir profesionālā dienesta karavīru vienība.

 

Informāciju sagatavoja: dižkareive Ruta Surovcova, Zemessardzes 3. Latgales brigādes Civilmilitārās sadarbības speciāliste, Tālrunis: 26192444; E-pasts: ruta.surovcova@mil.lv