Atjaunota satiksme grants autoceļam Balvu novadā Tilža-Bērzpils

Satiksme atjaunota vietējās nozīmes grants autoceļa posmam Balvu novadā V489 Tilža-Bērzpils no 12 km līdz 13 km. Autoceļš satiksmei tika slēgts, jo ceļa segums bija pārmitrināts. Ceļu uzturētājiem iepriekš nebija iespējams veikt grants ceļa seguma uzlabošanas darbus, jo ar uzturēšanas smagsvara tehniku vēl vairāk pasliktinātu autoceļa stāvokli. Uzturēšanas darbi tika uzsākti tiklīdz konstatēja, ka ceļa segums ir apžuvis un atguvis nestspēju.

Autoceļam V489 Tilža-Bērzpils no 12 km līdz 13 km tika veikta greiderēšana un ceļa segumā veikta šķembu iestrāde 35 kubikmetru apjomā.

Greiderēšanas darbi tiek veikti uz tiem grants autoceļiem, kuru tehniskais stāvoklis un mitrums ir atbilstošs darbu izpildei. Uz grants autoceļu segumiem, kuri vēl ir pārmitrināti, darbi netiek veikti, jo nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu darba izpildi, kā arī tādēļ, ka ar uzturēšanas smagsvara tehniku var vēl vairāk pasliktināt autoceļa stāvokli.

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs joprojām pastiprinātu uzmanību pievērš un regulāri apseko grants autoceļus. Tiklīdz konstatēs, ka ceļa segums atbilst grants seguma remonta un greiderēšanas darba veikšanai, tie tiks uzsākti.

Autovadītājiem ir jāņem vērā, ka šķīdoņa laikā braukšanas apstākļi būs apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Šajos ceļu posmos ir liegts pārvietoties transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Aicinām informēt par neatbilstošu ceļu stāvokli, zvanot uz VAS „Latvijas Valsts ceļi“ Satiksmes informācijas centra diennakts tālruni 8000 5555.

 

Par LAU:

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9092 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Sigita Audere, Sabiedrisko attiecību speciāliste, Tālrunis: 67686908, 28303346; e-pasts: sigita.audere@lau.lv; www.lau.lv