VARAM rīko konkursu “Ģimenei draudzīga pašvaldība”

Lai noteiktu pašvaldības, kas nodrošina lielāko atbalstu, daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šogad pirmo reizi rīko konkursu „Ģimenei draudzīga pašvaldība”.

Pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm vērtēs ne tikai konkursa komisija, balstoties uz pašvaldību iesniegto informāciju, bet savu vērtējumu tiks aicināti sniegt ikviens Latvijas iedzīvotājs. Tas tiks ņemts vērā izvēloties konkursa uzvarētājus.

Balsojums par pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm notiks 2017.gada oktobrī.  Ikviens, kas sniegs vērtējumu, piedalīsies izlozē, kurā katru nedēļu varēs laimēt dāvanu karti 50 eiro vērtībā ģimenes izklaidēm un citas veicināšanas balvas.

Jau tuvākajā laikā vietnē www.vietagimenei.lv atradīsiet informāciju par pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm – ne tikai pabalstiem, sabiedrisko transportu skolēniem, ēdināšanu skolās, bet arī interešu izglītību, rotaļu laukumiem, pasākumiem ģimenēm pašvaldībās, ēku pieejamību un citām pašvaldību iniciatīvām ģimeņu atbalstam. Te arī varēsiet salīdzināt vairāku pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm.

Vietni uztur Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Sazināties ar mums: info@vietagimenei.lv

Konkursa rīkotāji ir gandarīti, ka konkursā piedalās 54 pašvaldības, papildus informāciju tīmekļa vietnei www.vietagimenei.lv/www.paps.lv sniedza 29 pašvaldības, tādējādi nodrošinot informācijas pieejamību par pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm ar bērniem, sniedzot iespēju šķirot, salīdzināt pakalpojumus, izzināt pašvaldību pasākumu kalendāru ģimenēm, atrast karti ar vietām ģimenēm (piemēram, rotaļu laukumi) u.c.

Vēlreiz aicinām pašvaldības, kas līdz šim nav sniegušas informāciju par pakalpojumiem un atbalstu ģimenēm ar bērniem, rast iespēju sniegt šo informāciju, par informācijas sniegšanas veidu un termiņiem sazinoties ar VARAM Reģionālās politikas departamenta Reģionālās attīstības plānošanas nodaļas kolēģēm – Lauru Insbergu (tālr. 66016752, e-pasta adrese laura.insberga@varam.gov.lv) vai Jevgēniju Butņicku (tālr. 67026531, e-pasta adrese jevgenija.butnicka@varam.gov.lv).

Jau tuvākajā laikā informācija būs pieejama vietnē www.vietagimenei.lv/www.paps.lv, pirms publiskošanas pašvaldību sniegto informāciju vēlreiz saskaņojot/precizējot ar pašvaldību norādītajām kontaktpersonām.

Š.g. oktobrī vietnē www.vietagimenei.lv/www.paps.lv tiks rīkota publiska iedzīvotāju balsošana par pašvaldību sniegto atbalstu, dodot iespēju ikvienam balsot par ģimenēm draudzīgāko  pašvaldību. Aicinām arī Jūsu pašvaldību aktīvi iesaistīties vietnes un konkursa popularizēšanā iedzīvotāju vidū, izplatot informāciju savu iedzīvotāju vidū un aicinot iedzīvotājus piedalīties balsošanā un novērtēt pašvaldības sniegtos pakalpojumus! Provizoriski š.g. novembra sākumā konkursa komisija novērtēs pašvaldību sniegto informāciju un saņemto balsojumu, katrā pašvaldību kategorijā (republikas pilsētu pašvaldības, reģionālas nozīmes attīstības centru pašvaldības, pārējās novadu pašvaldības) nosakot 3 finālistes pašvaldības – kopā 9 pašvaldības. Novembra laikā konkursa komisija apmeklēs visas konkursa finālistes, lai klātienē novērtētu šīs pašvaldības, un noteiks ģimenēm draudzīgākās pašvaldības gan katrā no 3 minētajām pašvaldību grupām, gan nosakot visdraudzīgāko pašvaldību Latvijā 2017.gadā. Decembra sākumā notiks konkursa apbalvošanas ceremonija.

Ņemot vērā konkursa norises laika grafiku, tuvākajā laikā ar pašvaldību, kuras piedalās konkursā, norādītājām kontaktpersonām sazināsimies par turpmāko pašvaldību iesaisti konkursa publicitātes aktivitātēs.

Ja rodas jautājumi vai neskaidrības, lūdzam sazināties ar VARAM Reģionālās politikas departamenta Reģionālās attīstības plānošanas nodaļas kolēģēm – Lauru Insbergu (tālr. 66016752, e-pasta adrese laura.insberga@varam.gov.lv) vai Jevgēniju Butņicku (tālr.67026531, e-pasta adrese jevgenija.butnicka@varam.gov.lv).