Valsts robežsardzes koledžā viesojās Gruzijas Robežpolicijas amatpersonas

Foto: Ainārs Cauņa, VRK

Valsts robežsardzei ir izveidojusies cieša un veiksmīga sadarbība ar Gruzijas Iekšlietu ministrijas (turpmāk – IeM) sadarbības iestādēm (Gruzijas IeM Robežpoliciju un Gruzijas IeM Patruļpolicijas departamentu).

Šī gada 4.- 6. decembrī Valsts robežsardzes koledžā viesojās Gruzijas IeM Robežpolicijas pārstāvji – Gruzijas IeM Patruļpolicijas Adžārijas Autonomās Republikas Galvenās pārvaldes priekšnieks majors Levan Maisuradze un Gruzijas IeM Robežpolicijas Juridiskā un organizatoriskā atbalsta dienesta priekšnieks virsleitnants Tinatin Kvatsbaia.

Vizītes laikā viesi tikās ar Valsts robežsardzes koledžas (VRK) direktoru pulkvedi M.Petrušinu, VRK Robežsardzes un imigrācijas dienestu priekšmetu katedras docentu pulkvežleitnantu Robertu Vikaini un VRK Vispārizglītojošo priekšmetu katedras docentu  pulkvežleitnantu Aināru Cauņu, kuri ciemiņus iepazīstināja ar izglītības jomu Valsts robežsardzes uzdevumu izpildē, VRK darbību, mācību procesa organizēšanu, tika apskatīta VRK materiāli tehniskā bāze: mācību administratīvais korpuss, muzejs, bibliotēka, Kinoloģijas centrs, Profesionālās un taktiskās apmācības centrs, kā arī pārrunāja esošo un turpmāko sadarbību un apsprieda sadarbības stiprināšanas virzienus. Savukārt Gruzijas delegācija prezentēja izglītības un robežsargu apmācības sistēmu Gruzijā.

Informāciju sagatavoja Valentīna Terehova, Valsts robežsardzes koledžas vadītāja palīdze