Tarifi tiks vienādoti maršrutā Rēzekne–Kaunata–Zosna–Rēzekne

Valsts SIA “Autotransporta direkcija” informē, ka turpinot vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifu vienādošanu, no 2017.gada 1.februāra biļetes cena var palielināties, braucot IK “Jānis Vaišļa” un “Aivars Ružs” apkalpotajā maršrutā Nr.6569 Rēzekne–Kaunata–Zosna–Rēzekne. Izlīdzinot autobusu tarifus, pasažieri visā Latvijā par braucienu sabiedriskajā transportā maksās pēc vienādiem principiem, kā arī būs iespējams ieviest lojalitātes programmas.


2015.gada nogalē Autotransporta direkcija īstenoja vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifu vienādošanas pirmo posmu, izlīdzinot tos lielākajā daļā Latvijas. Vietās, kur braukšanas maksa bija būtiski zemāka par plānoto vienoto tarifu, tika ieviesti starpposmi, nosakot, ka attiecīgajos reģionos tarifi pilnībā tiks vienādoti 2016. vai 2017.gadā. Līdz ar to IK “Jānis Vaišļa” un “Aivars Ružs” apkalpotajā maršrutā Nr.6569 Rēzekne–Kaunata–Zosna–Rēzekne biļetes cena var pieaugt no 0,05 līdz 0,30 eiro.

Pirms tarifu vienādošanas reģionālo autobusu maršrutu pārvadājumos pastāvēja 24 dažādi braukšanas tarifi un dažādi biļešu cenu noteikšanas principi, kas atšķīrās ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī vienam pārvadātājam dažādās teritorijās. Šobrīd braukšanas maksa tiek noteikta tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no viņu atrašanās vietas par braucienu sabiedriskajā transportā maksātu pēc vienādiem principiem.