Simtgades ekspresis savu ceļu uzsāka Latgalē

No 26. līdz 28. maijam cauri visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem ceļā dosies speciāls vilciena reiss „Latvijas ekspresis simtgadei” ar vairāk kā 180 pasažieriem – dziedātājiem un dejotājiem.

Gaidot XXVI Vispārējos latviešu dziesmu un XVI deju svētkus un Latvijas simtgadi, īpašais vilciens piestās 12 Latvijas vietās un dzelzceļa staciju laukumos, kopā ar koriem „Balsis”, „Monēta” un „Rīga”, deju ansambļiem „Ačkups”, „Auda”, „Dardedze” un vietējiem māksliniekiem, trijās dienās sniegs 12 unikālus bezmaksas koncertus.

Dzelzceļš vēsturiski ir vienojis dažādus novadus un to cilvēkus. Tieši pa dzelzceļu dziedātāji un dejotāji krāšņos, izrakstītos tautas tērpos no visas Latvijas devās ceļā un saplūda Rīgā, lai karstajās vasaras dienās vienotos kopīgā dziesmā un dejā, kas vēl šodien kā tradīcija simbolizē tautas saknes, vienotību un spēku.

Vilciens savu maršrutu sāks Latgalē – Indras stacijā un vēlāk Daugavpilī, bet vērienīgais noslēgums sagaidāms Valkā/Valgā, kur muzikālā uzvedumā tiks akcentēta Valkas 1917. gada notikumu izšķirošā nozīme Latvijas valsts izveidē.

Daugavpilī kopā ar ekspreša dalībniekiem koncertā piedalīsies profesionālais pūšamo instrumentu orķestris Daugava (diriģents Arnolds Grīnberts), sieviešu koris Rūta (diriģente Maruta Veļičko), folkloras kopa Svātra (vadītāja Sarmīte Teivāne) un deju ansamblis Laima (vadītājs Jānis Butkevičs).

Ikviens aicināts stacijā sagaidīt māksliniekus un kopīgi uzsākt valsts simtgades svinības.

Šī gada 26.maijā plkst. 18:00 Daugavpils stacijā ieradīsies Latvijas ekspresis simtgadei, kura dalībnieki kopā ar Daugavpils mākslinieciskajiem kolektīviem Stacijas laukumā sniegs koncertu.

 

26. maijā, piektdien

Indras stacijas laukums 14.00

Daugavpils stacijas laukums 18.00

 

27. maijā, sestdien

Krustpils stacijas laukums 8.00

Daugavas stacijas laukums 9.30

Vecumnieku stacijas laukums 12.30

Dobeles stacijas laukums 17.00

Liepājas Annas tirgus laukums 21.00

 

28. maijā, svētdien

Tukums I stacija 8.00

Rīga, Stacijas laukums 10.00

Inčukalna stacijas laukums 13.50

Siguldas stacijas laukums 14.00

Valgas stacijas laukums 20.00