Rēzeknes ‘Startup Slalom’ IT hakatonā uzvar ideja par digitalizētu restorānu ēdienkarti

Veiksmīgi noslēdzies jau otrais reģionālais ‘Startup Slalom‘ IT hakatons, kas šoreiz notika Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas telpās. Pasākumā piedalījās 54 dalībnieki, veidojot 12 komandas, kas svētdienas vakarā žūrijai prezentēja savu veikumu. Par hakatona uzvarētāju kļuva komanda ‘NjamNjam’, iegūstot sacensību galveno balvu – 1000 eiro no IT uzņēmuma ‘MS-IDI‘. Pasākumu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Startup uzņēmumu asociāciju  ‘Startin.lv‘.

48 stundu laikā studentiem, programmētājiem, web dizaineriem, mārketinga un projektu vadītājiem, startup entuziastiem un citiem interesentiem bija iespēja attīstīt savu biznesa ideju līdz strādājoša prototipa līmenim. To palīdzēja realizēt pieredzējuši mentori no Latvijas lielākajiem IT uzņēmumiem, Latvijas biznesa inkubatoriem un Dānijas tehnoloģiju akseleratora ‘Accelerace Life Latvia‘. Hakatona organizēšanā aktīvi iesaistījās LIAA Biznesa inkubatori no Rēzeknes, Daugavpils, Jēkabpils un Madonas, paužot gandarījumu par lielo Latgales reģiona IT profesionāļu atsaucību.

Trīs dienu laikā tika radīti dažādi interesanti IT biznesa risinājumi, piemēram, trīs jautras datora spēles, tulkošanas sistēma, interaktīvais muzejs, sistēma jauniešu aktivitātes palielināšanai un daudzas citas dzīvotspējīgas biznesa idejas!

Par hakatona uzvarētājiem tika atzīta komanda ‘NjamNjam‘, kas tika pie galvenās balvas – 1000 eiro no IT uzņēmuma ‘MS-IDI. Septiņu cilvēku komanda no Rēzeknes un Jēkabpils 48 stundu laikā radīja servisa platformu digitālai restorānu ēdienkartei. Risinājums ļauj apmeklētājiem saņemt aktuālo informāciju par restorānā pieejamiem piedāvājumiem. Tāpat tas aiztaupa arī klienta vilšanos, ja kāds no ēdienkartē minētajiem ēdieniem vairs nav pieejams. Jaunais uzņēmums jau uzsācis sarunas ar kafejnīcām Rēzeknē par iespējamu sadarbību un risinājuma izmantošanu. “Man ir liels prieks par to, ka hakatoni Latvijā kļūst populāri. Tā ir lieliska iespēja realizēt savas idejas un atrast tām domubiedrus, ko mūsu komanda arī izdarīja,” gandarījumu pauž Krišjānis Daugulis, ‘NjamNjam’ idejas autors.

Otro vietu un bezmaksas biļetes uz konferenci ‘DevFest Baltics 2017‘ no hakatona partneriem ‘Google Developers Group Latvia’ ieguva komanda ‘XMAS’. Tā ir spēle komandas vai ģimenes saliedēšanai, lai uzlabotu savstarpējās attiecības. Spēli iespējams spēlēt pat esot lielā attālumā ar interneta starpniecību. Trešo vietu un bezmaksas mentoringa sesiju no ‘Science and Business Professionals Latvia’ saņēma ‘DeviceHub’ – platforma produktu pasūtīšanai, kas realizējami ar 3D printeru, lāzergriezēju vai citu CNC aparātu palīdzību. Taču īpašu pārsteiguma balvu no ‘Accelerace Life Latvia’ ieguva ideja par digitālā muzeja platformu Rēzeknes iebiezinātā piena muzejam.

Nikolajs Pušņakovs, ‘MS-IDI’ finanšu direktors un uzņēmuma dibinātājs: “Mūsu uzņēmuma ideoloģija ir motivēt darbiniekus un radīt inovācijas. Vienmēr esam gatavi izveidot pareizus apstākļus, lai mūsu darbinieki, attīstot savas idejas, varētu kļūt arī par mūsu partneriem. Mums ir arī līdzīga vīzija ārpus uzņēmuma – esam ieinteresēti un meklējam sadarbības iespējas ar jauniem uzņēmumiem. Ir liels prieks redzēt potenciālus projektus un entuziasma pilnus jaunos uzņēmējus ‘Startup Slalom’ hakatonos.”

Pasākuma organizatori aicina visus interesentus izmēģināt spēkus arī šī gada pēdējā ‘Startup Slalom’ hakatonā, kas no 10. līdz 12. novembrim norisināsies Rīgā, Stockholm School of Economics Riga telpās. Šī hakatona tēma būs finanšu tehnoloģijas jeb fintech. Ikviens interesents bez vecuma un kvalifikācijas ierobežojuma aicināts pieteikties līdz 7.novembrim šeit:  ej.uz/SlalomFinTech